fbpx

Ericsson Nikola Tesla o zelenoj tranziciji na Mostarskom sajmu 2023.

Međunarodni sajam gospodarstva 2023. u Mostaru je ove godine po 24. put ugostio gospodarstvenike iz regije i svijeta, kao i brojne regionalne državnike i goste. Sajam je ove je godine okupio gotovo 800 izlagača iz 30 zemalja. Ericsson Nikola Tesla je kao vodeći regionalni isporučitelj suvremenih informacijsko-komunikacijskih proizvoda, rješenja, softvera i usluga svojim kupcima, široj poslovnoj i akademskoj zajednici, kao i zainteresiranim građanima prezentirao kompanijska rješenja za unaprjeđenje poslovanja i života ljudi.

Ericsson Nikola Tesla uz potporu Hrvatskog poslovnog kluba u BiH su organizirali i tematski panel „Zelena tranzicija gradova i industrija“, održan u sklopu sajma na kojem su sudjelovali istaknuti predstavnici poslovne i lokalne zajednice s relevantnim iskustvom u spomenutom području. Panelisti Mario Kordić, gradonačelnik grada Mostara, Anita Dedić, s Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Marija Tolić, iz Violeta d.o.o., Tomislav Ruk, iz JP HT d.d. Mostar, Zoran Tabak, iz Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Blaž Bušić, iz Emerus d.o.o. te Karlo Guštin, iz Ericssona Nikole Tesle su uz moderiranje Kristine Duno iz HGK diskutirali o praćenju industrijskih i urbanističkih utjecaja na okoliš, Smart Energy te ESG izvještavanju, između ostaloga. U svom izlaganju Karlo Guštin, rukovoditelj za Nova područja i strateške inicijative u Ericssonu Nikoli Tesli istaknuo je: „Naš ovogodišnji nastup na ovom sajmu iskorak je u smjeru izgradnje ekosustava utemeljenog na inovativnom korištenju mogućnosti suvremene tehnologije u kojem regulatori, gospodarski subjekti, akademska zajednica i građani bliskom suradnjom osiguravaju ne samo okolišnu održivost već i održivost ekonomije i cijelog društva.“

Uz članove Uprave JP HT d.d. Mostar, predstavnike Hrvatske gospodarske komore u BiH panel diskusiju je svojim prisustvom uveličao Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić.

Zelena tranzicija koja na optimalan način pridonosi ostvarenju naizgled suprotstavljenih ciljeva rasta industrija i gradova uz sve veće zahtjeve zaštite i odgovornosti prema okolišu bila je u fokusu ovogodišnjeg nastupa kompanije Ericsson Nikola Tesla. Tako su posjetitelji kompanijskog izložbenog prostora na sajmu mogli dobiti detaljne informacije o proizvodima i rješenjima iz ovog segmenta, uključujući i informacije o odabranim uspješno provedenim projektima. Prezentirana rješenja uključivala su i cjelovito ICT rješenje koje podrazumijeva uvođenje centralne nadogradive IT platforme za potrebe nadzora kvalitete okoliša u zaštićenim prirodnim područjima i praćenje potencijalnih negativnih utjecaja hidroelektrana na okoliš dizajnirano za JP Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar koje se koristi na području Parka prirode Hutovo Blato. Predstavljene su i najmodernije Ericssonove radijske jedinice AIR 3268 i Radio Dot 2243 koje u sinergiji s kompanijskim rješenjima u ovom području nude izvrstan temelj za zelenu tranziciju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *