fbpx

O nama

Tko smo?

Hrvatski poslovni klub u BiH skraćeno HPK je dobrovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija, osnovana na inicijativu Hrvatske gospodarske komore te uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Sarajevu.

Osnivači Hrvatskog poslovnog kluba u BiH su: Hrvatska gospodarska komora, Podravka d.o.o., Croatia osiguranje d.d., Auto flota d.o.o. i Školska naklada d.o.o. Mostar.

Klub je osnovan s ciljem da se kreira platforma za razmjenu informacija, iskustava i ideja između članica, gospodarskih subjekata koji posluju ili svoje poslovanje žele ostvariti u Bosni i Hercegovini. Članovi Hrvatskog poslovnog kluba mogu biti sve pravne i fizičke osobe bilo da svoje poslovne aktivnosti obavljaju na području Bosne i Hercegovine ili u inozemstvu.

shutterstock_475492072

Misija

Uloga Hrvatskog poslovnog kluba u Bosni i Hercegovini je unaprijediti i podržati interese svojih članova kroz stvaranje sinergije među članicama, doprinijeti jačanju slobodne i konkurentne trgovine i pozitivne poslovne prakse, te sudjelovati u dijeljenju dobrih poslovnih praksi i pružanju mogućnost za povezivanje.

Jedna od ključnih prednosti članstva u Hrvatskom poslovnom klubu je mogućnost  da se putem HPK stupi u kontakt sa odgovornim ljudima iz gospodarstva i diplomacije. 

Jako važan dio misije je dijeljenje stručnih znanja i iskustava o regionalnom poslovnom ponašanju, a također i dijeljenje stručnog znanja o lokalnim, regionalnim i globalnim trendovima te o novim izazovima i novim poslovnim modelima.

Vizija

Hrvatski poslovni klub ima za cilj biti generator pozitivne i kvalitetne gospodarske klime i dobrih poslovnih običaja, raditi na povezivanju oko zajedničkih interesa za unaprjeđenje poslovanja članica i gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Strateški ciljevi

Okupiti hrvatske tvrtke koje već posluju kao i tvrtke koje imaju interes za pokretanjem poslovanja na području Bosne i Hercegovine, a s ciljem da se između članica Kluba omogući razmjena informacija, ideja i iskustava.

Pružiti potporu i svim domaćim Bosanskohercegovačkim tvrtkama koje bi htjele svoje poslovanje proširiti na teritoriju Republike Hrvatske.

“Jedan od ključnih ciljeva Kluba je doprinos poticanju razvoja ekonomske, trgovinske i investicijske suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.”

Pravila kluba

Pravilnikom Hrvatskog poslovnog kluba definirana su pravila ponašanja i vrijednosti koja su prihvaćena te se primjenjuju od osnutka Kluba.

Odredbe Pravilnika primjenjuju se na sve članove Kluba.