fbpx

Pravila privatnosti

U “Pravila privatnosti” opisujemo kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući osobne podatke koje nam dostavljate korištenjem web stranice www.hpk.ba.

Naša stranica zadrži linkove koje mogu voditi na stranice drugih poduzeća, stoga je bitno znati da te stranice imaju vlastita pravila o zaštiti podataka i korištenju kolačića. Provjerite pravila privatnosti i kolačiće tih stranica kako bi ste bili upoznati s podacima koje dijelite. 

Trudimo se čuvanju vaših osobnih podataka i poduzimamo sve neophodne korake kako bismo zaštitili informacije koje nam pružate. Međutim, razmjena informacija i podataka na internetu nikada nije potpuno sigurna zbog velikog broja nepoznatih faktora (pretraživač, dodaci, uređaj, operativni sistem i slično.), stoga nismo u stanju jamčiti totalnu sigurnost svih podataka koje učitavate korištenjem naših usluga i stranice. Korištenje stranice i svojevoljno unošenje podataka je na osobnu odgovornost.

Ispunjavanjem obrazaca na našoj stranici (kao na primjer: pristupnica za članstvo na https://hpk.ba/clanstvo-i-benefiti/ ), pristajete na korištenje naših usluga i pristup vašim osobnim podacima u skladu s ovim pravilima.

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

Informacije koje nam dajete

Naša stranica ne nudi opciju registriranje profila ili komentiranje na blog objavama, stoga su svi podaci koje nam pružate preko obrazaca na stranici (kao što je kontakt forma ili pristupnica za članstvo) dobrovoljni.

Informacije koje automatski prikupljamo prilikom korištenja stranice

Korištenjem www.hpk.ba, automatski prikupljamo određene informacije. Samim korištenjem stranice prihvaćate spremanje neophodnih kolačića koje su neophodne za pravilan rad web stranice. Više informacija o kolačićima možete pronaći na www.hpk.ba/kolacici

Informacije koje prikupljamo ovim putem uključuju: informacije o uređaju, pretraživač, verzija operativnog sistema, način na koji koristite stranicu i lokacija. Na nekim uređajima je moguće odbiti prikupljanje određenih navedenih informacija, stoga provjerite i mogućnost vašeg uređaja.

Informacije o načinu korištenja www.hpk.ba  – prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem hpk.ba, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate.

Automatski prikupljamo podatke o uređaju, kada pristupate i koristite našu web stranicu, čak i ako niste koristili neki od obrazaca. Ti podaci uključuju, između ostalog, kako ste koristili stranicu, IP adresu (numerički kod za identificiranje vašeg uređaja koji može sadržati informacije o zemlji, regionu, gradu i adresi na kojoj se nalazite), datume i vrijeme pristupa, podatke o uređaju i softveru, te  podatke o kolačićima.

Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije (kao što su kodovi za praćenje / pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite na www.hpk.ba/kolacici.)

Informacije koje prikupljamo od trećih strana

www.hpk.ba koristi različite tehnologije kako bi pratili i analizirali podatke koje ostavljate korištenjem stranice (analitika, pixeli i slično). To su usluge treće strane, što znači da ne upravljamo, nadziremo ili odgovaramo za te informacije. Sve informacije i zahtjeve koje imate vezano za vaše podatke se moraju uputiti trećim stranama.

Povezivanjem na našu stranicu preko usluga treće strane (kao što je Google, Facebook, Linkedin) omogućujete slanje podataka s tih stranica, kao što su informacije o profilu.

KORIŠTENJE INFORMACIJA KOJE PRIKUPLJAMO

Kako bi unaprijedili pružanje naših usluga i funkcionalnosti stranice, prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije (uključujući osobne podatke). Informacije koje skupljamo su također u svrhu mjerenja i praćenje statistike u svrhu oglašavanja, marketinga i optimiziranje vašeg iskustva na našoj stranici.

Podatke koje ostavljate pomoću kontakt forme ili obrazaca možemo koristiti kako bismo vas mogli kontaktirati:

  • Zbog pristupnice koju preuzimate i ispunjavate
  • Zbog upita koje ste podnijeli putem kontakt forme
  • Pružanje pomoći, odgovaranje na pitanja i tehnička pomoć

Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada koristite obrazac.

DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Ne prodajemo podatke koje prikupljamo. Podaci koje dijelimo su podaci koje prikupljamo uz pomoć alata treće strane (kao što je Facebook Pixel ili Google Analytics). 

VAŠA PRAVA

U slučaju da imate pitanja ili nejasnoće vezano za pravila privatnosti, možete nas kontaktirati putem e-mail na: hpk@hpk.ba. 

Zadržavanje i brisanje podataka

Vremenski period čuvanja vaših podataka ovisi o vrsti podataka. Ako se radi o podacima koje ste unijeli koristeći obrazac za kontakt ili za članstvo, vaše podatke ćemo čuvati sve dok koristite našu web stranicu i usluge. Nakon što čuvanje, odnosno obrada vaših podataka više ne bude potrebna za ispunjenje svrhe u koju su podaci prikupljeni i obrađivani, izbrisat ćemo ih.

Prihvaćanje ili odbijanje kolačića se sprema tri mjeseca, nakon čega ćete ponovno dobiti upit o korištenju kolačića ili do trenutka kada ispraznite kolačiće s vašeg uređaja.

Dostavljanje prigovora

Imate pravo podnijeti prigovor na aktivnosti obrade podataka od strane hpk.ba, pred Agencijom za zaštitu osobnih podataka BiH (AZOP BiH). Ako se nalazite na području EU, prigovor možete podnijeti nadležnim regulatornim tijelima za zaštitu osobnih podataka u EU ili AZOP BiH.

SIGURNOST

Provodimo neophodno i stalno ažuriranje tehničke sigurnosti naše web stranice kako bismo na siguran način zaštitili vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, izmjene ili gubitka. Ako imate razlog vjerovati da su vaši podaci pogrešno korišteni, ukradeni ili zloupotrebljavani na bilo koji način, odmah nas kontaktirajte. 

PROMJENE OVIH PRAVILA

www.hpk.ba pridržava pravo izmjene ovih Pravila privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila privatnosti na web stranicama www.hpk.ba/aktivnosti i ažurirati datum zadnje izmjene.

KONTAKTIRAJTE NAS

U slučaju da imate pitanja ili pritužbe vezano za Pravila privatnosti, možete nas kontaktirati na:

Hrvatski poslovni klub u BiH
Maršala Tita 28
71000 Sarajevo
hpk@hpk.ba
+387 (0) 33 651 451

Posljednja izmjena: 30.08.2022.