fbpx

Franck Experience Store

Posjetili smo novo hit mjesto s vrhunskom kavom u centru Sarajeva, pogledajte što nas je oduševilo

Svojom bogatom ponudom novootvoreni Franck Experience Store posjetiteljima pruža jedinstven doživljaj kave, čaja i drugih toplih i hladnih napitaka, zbog čega bi ova lokacija u centru grada mogla postati omiljena svima koji vole novitete i prate najnovije trendove iz bogatog svijeta kave i čaja. Posjetitelje očekuje personalizirani pristup, ali i program koji će uključivati organizirane degustacije, radionice pripreme napitaka s ciljem daljnje promocije kulture kave i čaja te edukacije profesionalnih barista u Bosni i Hercegovini.

Ljubitelji vrhunske kave i čaja dobili su svoje posebno mjesto u samom centru Sarajeva. U povodu 130 godina poslovanja, u središtu Sarajeva, u Strossmayerovoj ulici 1, otvoren je ekskluzivni Franck Experience Store koji pruža personalizirani pristup uz jedinstven doživljaj premium kave, čaja i kavovina. Ponuda seže od single-origin i cijenjenih specialty kava koje se prže i melju po narudžbi, velikog izbora finih čajeva pa sve do tople čokolade, jedinstvenih aroma kave pripremljenih na različite načine, kao i osvježavajućih bezalkoholnih koktela s finim čajem ili kavom.

Sarajevska Strossmayerova ulica tako je bogatija za novo in mjesto u kojem svaki ljubitelj provjerene kvalitete kave, čajeva i kavovina može pronaći nešto za sebe. Sam interijer Franck Experience Storea osmišljen je da funkcionalno i simbolički prenosi priču o visokom standardu kvalitete proizvoda koju potrošači generacijama poistovjećuju s Franckom već punih 130 godina.

Veliki naglasak stavljen je na stvaranje jedinstvenog potrošačkog iskustva i doživljaja samog brenda Franck uz inovativne tržišne trendove, što se očituje i u korištenju kvalitetne tehnologije za prženje, čuvanje i pripremu kave. Prostor objedinjuje cafe, trgovinu i Barističku akademiju, a ponuda je dostupna i na novom webshopu shop.franck.ba.

Bogati svijet kave
Kava je jedan od omiljenih napitaka na planeti, a za potpuno uživanje u dnevnoj šalici kave, bitno je poznavati dvije vrste kave, arabicu i robustu.  Obje vrste ili njihovu kombinaciju ste vjerojatno već konzumirali, a vrhunske kombinacije ekskluzivnih premium kava od sada su dostupne svima u samom centru Sarajeva, na adresi Strossmayerova br. 1.

Arabica ima blažu, aromatičniju i slađu aromu te predstavlja oko 70 posto svjetske proizvodnje kave, uglavnom u zemljama Afrike i Južne Amerike, dok je Brazil najveći svjetski proizvođač ove kave. Za razliku od robuste, ima manji postotak kofeina, ali isto tako je i zahtjevnija za uzgoj te joj je tržišna cijena veća. S druge strane, robusta, kako joj samo ime kaže robusnija je i izdržljivija nego arabica. Uspijeva na niskim nadmorskim visinama do 700 metara, može izdržati više sunca i veće temperature. Ovaj tip kave uzgaja se u zemljama Azije i Afrike, a Vijetnam je proizvede najviše na svijetu.

Pored vrhunske kave, Franck Experience Store posjeduje i jedan novitet koji ga čini jedinstvenim u Bosni i Hercegovini. Naime, četiri Azomico silosa poseban su dodatak Franckovom prostoru u Strossmayerovoj 1, a osiguravaju da kava u zrnu ostane svježa te se melje na licu mjesta ovisno o preferiranom načinu pripreme. Sami silosi punjeni su dušikom koji sprječava proces kvarenja i čuva bogate okuse zrna kave. Tu je i pržionik manjeg volumena Pentroncini Briciola u kojem se kava prži na licu mjesta tako da prostor odiše finim mirisom svježe pržene kave.

Pripremaju se radionice i edukacije

Osim ugostiteljskog dijela gdje možete uživati u različitim napitcima, kao i dijelu trgovine gdje je cijela ponuda dostupna za kupovinu, poseban dio prostora u Strossmayerovoj namijenjen je potrebama edukacije mladih barista i ugostiteljskog osoblja iz cijele BiH.

Riječ je o Franck barističkoj akademiji za edukaciju i usavršavanje barističkih vještina i znanja čime se dodatno jača i obogaćuje baristička scena u BiH. Osim toga, Franck Experience Store planira organizirati i edukativne radionice pripreme napitaka kako bi dalje promovirali kulturu kave, ali i čaja. Iako je velik fokus na kavi, u ponudi trgovine je i širok asortiman raznovrsnih čajeva.

Standardi kave, njezinog poznavanja i degustacije su svakako porasli pa tako i očekivanja potrošača, a sarajevska Strossmayerova ulica s Franck Experience Store-om postala je nezaobilazna lokacija za sve istinske ljubitelje kave.

Ove informacije, kao i ostale zanimljive detalje saznali smo u razgovoru sa direktorom Franck-a, Edinom Škaljićem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *