fbpx

Hrvatski Poslovni Klub

Članovi

Mediteran Film Festival (MFF) utemeljen je 2000. i od tada se svake godine održava u Širokom Brijegu krajem ljeta ili početkom jeseni. To je mediteranski festival dokumentarnog filma na kojemu se natječu filmski autori iz 22 mediteranske zemlje: BiH, Hrvatske, Italije, Španjolske, Francuske, Grčke, Izraela, Libanona, Sirije, Turske, Slovenije, Cipra, Malte, Crne Gore, Albanije, Egipta, Libije, Tunisa, Alžira, Maroka, Monaka i San Marina. Filmovi koji sudjeluju u natjecateljskom programu MFF-a podijeljeni su u dvije kategorije: dugometražni i kratki dokumentarni film, a glavne nagrade su:

 • Grand prix, nagrada za najbolji dugometražni film
 • Best Short, nagrada za najbolji kratki filma
 • Audience Awards, nagrada publike
 • Best Camera, nagrada za najbolju fotografiju.

Nagrađenima se dodjeljuje festivalska skulptura Kristalni projektor, te novčani iznos.

MFF pored natjecateljskog programa organizira i druge filmske sadržaje: filmove domaćih autora, filmske cikluse, retrospektive, kino hitove, HBO dokumentarce, oscarovce, dječje programe. Pored toga organizira i brojne druge sadržaje: glazbene koncerte, nove knjige, izložbe, gastronomske i enološke evente, turističke izlete… Jednom riječju MFF jer sukus mediteranskog podneblja u kojemu se isprepliću kultura, turizam, obrazovanje i biznis, a popularan je zbog ležernog mediteranskog šarma, dobre organizacije, visoke produkcije i poslovnih mogućnosti.

Jedan od važnijih projekata Mediteran Film Festivala je Filmska škola koja se više od 10 godina organizirala u suradnji s Filmskim kampom za mlade „Outside The Lens“ iz San Diega. Kroz godine desetodnevnih Filmskih škola, koju su stručno vodili američki filmski redatelji, snimatelji, montažeri i tonski majstori, filmski se obrazovalo stotine djevojaka i mladića iz BiH, Hrvatske i SAD-a. 

MFF također ulaže u proizvodnju filmova, tako da sudjeluje u produkciji svih značajnijih filmova snimljenih u posljednjih 15 godina na ovim prostorima. Zapravo, MFF je utemeljitelj kinematografije u Hercegovini koja je danas ovdje najživlja i najraširenija kultura.

Mediteran Film Festival odlična je platforma uspješnim tvrtkama za partnerstvo iz više razloga:

 • uvezanost s relevantnim medijima (više od desetljeća podržava nas i najveća televizijska premium kuća na svijetu HBO)
 • duga i respektabilna tradicija
 • masovnost publike, posjetitelji iz cijelog svijeta
 • spretan i mobilan organizacijski tim koji individualno pristupa svakom partneru, vodeći računa da moderna poruka brzo stigne do njihovih klijenata
 • visoka produkcijska razina, suvremeni dizajn.

Jubilarni 25. Mediteran Film Festival bit će održan od 8. do 12. listopada 2024., a članove Hrvatskog poslovnog kluba pozivamo da nam se pridruže u ovoj velikoj filmskoj proslavi.

KONTAKT:
Direktor Tomislav Topić +387 63 455 125, topic@mff.ba
Producent Robert Bubalo +385 91 6300 467, bubalo@mff.ba

Adresa: Trg Gojka Šuška 5, Široki Brijeg 88220

Web stranica
Facebook
Instagram

U srcu Bosne

Turističko naselje Čardaci je hotelsko-turistički kompleks kategoriziran sa 4*. Nalazi se u srcu Bosne, u Vitezu, u jedinstvenom okruženju na obali rijeke Lašve, a u neposrednoj blizini prometnice Zenica – Travnik. Prednosti lokacije ovog turističkog naselja su s jedne strane dobra prometna povezanost sa Zenicom, Travnikom i Sarajevom, a s druge pak strane mir i izdvojenost.

Smještajne jedinice za bajkovit odmor

S pažnjom uređenih 60 smještajnih jedinica sa oko 150 ležajeva, opremljenih u skladu sa svim standardima visoke kategorije, priuštit će bajkovit odmor svakom gostu. Sve smještajne jedinice građene su prirodnim materijalima, po uzoru na bosanske kuće s posebnim naglaskom na detalje koji gostu pružaju doživljaj toplog obiteljskog ugođaja. Ulaskom u svaku smještajnu jedinicu postaje vam jasno kako tu ništa nije slučajno, a u isto vrijeme tako prirodno sve stoji na svome mjestu.

SPA Centar

SPA Centar Čardaci ima zatvoreni bazenski kompleks, saune, slanu sobu te nudi sve vrste masaža i body tretmana. 

Zatvoreni bazenski kompleks koji se prostire na više od 1800m2 novi je dio ponude wellness & spa centra Čardaci, a sastoji se od bazena za plivanje i rekreaciju duljine 25 metara, plitkog bazena za najmlađe, relax zone, kafića i ostakljene terase s pogledom na rijeku i vodeni park Ribica. Pored niza privlačnih i maštovitih detalja, posebnu atrakciju predstavljat će “infinity pool” na otvorenom u kojem će posjetitelji moći uživati u ljetnim mjesecima. 

Vodeni park Ribica

Vodeni park „Ribica“ sa četiri bazena, zabavnim vodenim atrakcijama (tobogani, valovi, masaže, bazen i tobogan za djecu i bebe, skakaonica), plažama, kafićima, terenom za odbojku na pijesku i badminton, organiziranim dnevnim i noćnim provodima te gostovanjima domaćih i stranih glazbenika nudi cjelodnevnu zabavu i odmor za sve generacije!
Vodeni park “Ribica” nezaobilazna je destinacija za sve koji traže ljetno osvježenje, zabavu i odmor..

Restoran KOD MLINA i Pivnica KOD CRNOG MAČKA

U sklopu kompleksa ČARDACI se nalazi Restoran KOD MLINA kao i Pivnica KOD CRNOG MAČKA.

U središtu naselja smješten je Mačkov trg, a na trgu – Pivnica KOD CRNOG MAČKA – omiljeno mjesto svih generacija na kojem uvijek vlada ugodna i opuštena atmosfera.

Restoran KOD MLINA, smješten na obali rijeke Lašve, savršeno se stopio s prirodom. Unutrašnjost odiše udobnošću, etno motivima i domaćinskom atmosferom. S prostrane terase pruža se predivan pogled na jezero i rijeku, stvarajući opuštajuće iskustvo uz bogatu gastronomsku ponudu, posebice specijalitete od domaće riječne ribe.

Za više detalja posjetite službeni web stranicu: Čardaci.ba
Facebook 
Instagram 

Flaster je platforma specijalizirana za mjerljivo pokretno oglašavanje koja je spojila ATL i BTL aktivacije unutar zakupa jednog medija, a koriste taxi i ride-share vozila kao pokretni medij koji osigurava veliku vidljivost u željenim gradovima.

Započeli su s poslovanjem prije 3 godine u Zagrebu i kao potvrda poslovnog modela svjedoče uspješne i kontinuirane kampanje s partnerima.

Flaster surađuje s više od 40 brendova u čijim kampanjama sudjeluju više od 450 vozača i time je stvoren jedinstveni eko-sustav koji utječe i na poboljšanje budgeta građana.

Danas s prisutnošću kroz 12 gradova u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH, brendovima omogućuju regionalnu izloženost, maksimalno pojednostavljen zakup i mjerenje efikasnosti regionalnih kampanja. 

Kroz jedinstvenu in-house razvijenu tehnologiju daju opsežne rezultate isplativosti investicije u ovakav oblik ATL oglašavanja, mjereći pritom i rezultate unutar automobila usmjerene isključivo putnicima kroz sampling, gamification i sl.

Dodatno vlastitom kreativom osiguravaju okretanje publike prema brendovima u pokretu.

Zašto Flaster?

Tehnologija
Jedinstvena tehnologija omogućuje detaljnu analizu izvedbe kampanje.

Heatmape
Termalni prikaz izloženosti kampanje, koji omogućuje uvid u kojim ulicama i dijelovima grada je ostvareno najviše kontakata.

Flaster 360 marketing
Flasterovo 360 oglašavanja omogućuje više dodatnih marketinških aktivnosti poput samplinga uzoraka ili dodatnog brendiranja unutrašnjosti vozila čime se brendovima omogućuje direktno 1 na 1 prenošenje poruke.

Nacionalne i regionalne kampanje
Našim partnerima olakšavamo regionalni zakup i omogućujemo internacionalnu izloženost u
željenim gradovima.

 Više detalja možete pogledati na službenoj web stranici www.flaster.co

Facebook 
Instagram
LinkedIn
YouTube

S tradicijom dugom 75 godina, Interšped Logistics vodeći je domaći brend u oblasti sistemske logistike. Sa svojih 40 stručnih i profesionalnih zaposlenika, kompanija je prepoznata kao pouzdan partner kako na domaćem tržištu tako i izvan granica Bosne i Hercegovine. Surađuje sa svjetskim logističarima, što omogućava brzu, konkurentnu i sigurnu distribuciju roba na bilo koju destinaciju u svijetu. Interšped Logistics dugogodišnji je partner jednog od najvećih logističara u svijetu, njemačkog DACHSER-a, za BiH i Crnu Goru.

Sa svojih 8 poslovnica (+1 u fazi otvaranja) Interšped Logistics se ističe lepezom različitih usluga koje nudi. Prisutan je na svim većim carinskim ispostavama, Sarajevo, Aerodrom Sarajevo, Zvornik, Orašje, Bihać, Gradiška, gdje nudi usluge carinjenja robe, carinskog posredovanje, tranzitnog carinjenja, garancije na graničnim prijelazima i ostale granične usluge, dok s poslovnicama u Sarajevu i Tuzli nudi usluge svih vrsta transporta (cestovni – puni utovari, dotovari, zbirni transporti, avio, pomorski, željeznički) i skladištenja, te druge usluge, kao što su usluga pakovanja, raspakiranja, razdvajanja i pozicioniranja robe, dostava robe unutar Bosne i Hercegovine, poslovno savjetovanje, usluge vanjskotrgovinskog poslovanja, sajamske usluge, usluge pri osiguranju robe. Vozne jedinice s kojima kompanija raspolaže daju joj fleksibilnost i prednost u odnosu na konkurente. Ističe se po dobroj povezanosti sa zemljama u regiji i mnogobrojnim zbirnim linijama (Zagreb – Sarajevo 4x tjedno; Sarajevo – Zagreb 1x tjedno; Sarajevo – Crna Gora 2x tjedno; Istanbul – Sarajevo 1x tjedno…).

Kompanija je bila jedna od prvih čiji je rad, sigurno poslovanje i pouzdanost 2014. godine prepoznato od strane UIO BiH, što je rezultiralo dobivanjem statusa ovlaštenog primatelja i pošiljatelja roba. Zahvaljujući upravo tom statusu, Interšped Logistics u poslovnici Sarajevo, nudi i usluge skladištenja carinske robe i privremeni smještaj roba.

Više informacija o kompaniji i uslugama koje se nude možete dobiti na: Interšped Logistic d.o.o

Adresa: Halilovići br. 9
Telefon: +387 33 652 000
e- mail: info@intersped-logistics.ba
Facebook
Instagram
Linkedin

 

eCommerceasocijacija u Bosni i Hercegovini (BiH) predstavlja prvu neprofitnu organizaciju posvećenu unapređenju ekosustava e-trgovine u BiH. S fokusom na podršci interesima e-trgovina u BiH, širenju znanja, obrazovanju budućih eCommerce lidera timova, kao i opće javnosti (kupaca), te rješavanju zakonodavnih prepreka koje ometaju razvoj sektora, njihov cilj je podržati održiv rast digitalne ekonomije u BiH. Svojim aktivnostima pristupaju holistički kroz različite obuke, organizaciju i provedbu nacionalnih i regionalnih istraživanja, lobiranje, te pružanje pravne i fiskalne podrške svojim članicama.

Asocijacija je osnovana 2021. godine od strane stručnjaka industrije, te broji preko 80 članica. Značajne edukativne aktivnosti, medijsko učešće, događaji i partnerstva širom Bosne i Hercegovine, jugoistočne Europe i Zapadne Europe značajno su povećali svijest o važnoj ulozi e-trgovine u ekonomskom razvoju BiH. U partnerskom su odnosu sa svim nacionalnim Asocijacijama regije uključujući eCommerce asocijacije Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije i Bugarske sa kojima surađuju na projektima. Jedina su eCommerce asocijacija u regiji Balkana koja nije dio EU, a koja je članica Europske asocijacije za eCommerce, aktivno sudjelujući u najnovijim istraživanjima e-trgovine u Europi. 

Više informacija kao i pregled aktivnosti provjerite na službenoj web stranici https://e-comm.ba/ 

Spojiti modernu tehnologiju s tradicijom temelj je svakog vrhunskog proizvoda. Sačuvati ono najbolje od starih okusa i mirisa i uz pomoć najmodernijih tehnoloških procesa dovesti ih na vaš stol, svakodnevni je zadatak uposlenika Društva Šišović. Stogodišnja tradicija proizvodnje mesa i mlijeka garant je vašeg zadovoljstva.

Priča o današnjem Društvu Šišović, modernom i prepoznatljivom brandu, započinje još početkom 20 stoljeća, kada prve temelje ljubavi prema dobrom okusu udara djed Ivan, zvani Šiš. On svoje znanje o uzgoju domaćih životinja i svoje male tajne u proizvodnji mesa prenosi na svoje potomke, pa tako njegov sin Stanko sve očeve tajne i svoje vrijedne ruke pretvara u ono što će postati naširoko poznati zaštitni znak Šišovića. Stanko postaje jedan od najvećih privatnih proizvođača mesa i mlijeka u bivšoj državi, a 1974. godine za svoj rad i status dobiva i službeno priznanje-najveći privatni proizvođač mesa u republici Bosni i Hercegovini.

Jedan od njegovih sinova, Ante, podiže tradiciju svojih starih na još viši nivo i već osamdesetih godina prošlog stoljeća modernizira proces proizvodnje, te povećava proizvodnju, prvo mesa, a potom i mlijeka. Već krajem osamdesetih Ante pravi suvremene štale za tov junadi i janjaca i mini klaonicu, da bi 1997. godine u pogon bila puštena i suvremena klaonica za klanje bikova, teladi, svinja i janjaca. Sve u cilju strogo kontrolirane, isključivo vlastite proizvodnje, koja je garant kvalitete proizvoda koje vam nudi Šišović.

Društvo Šišović ništa ne prepušta slučaju i u malom regionu gdje se Zapadna Hercegovina, preko prekrasnih krajolika ljubi s Bosnom, uposlenici svakodnevno paze da konačan proizvod za vašu trpezu bude zdrav, kvalitetan, ukusan – i po domaćoj recepturi. Garant tome su i moderne farme, u području daleko od zagađenja industrijskih pogona i velikih gradskih naselja – u Rakitnu, Blidinju, Tomislavgradu i Glamoču.

Povjerenje svakog kupca jedan je od glavnih ciljeva Društva Šišović, koje brine da konzumenti proizvoda pod etiketom Šišović jedu zdravo i domaće. Tako da samo farme za tov svinja imaju kapacitet 7000 komada godišnje a moderna farma za tov junadi osnovana 2010 u Glamoču ima kapacitet 1200 grla bikova.

Nije Šišović samo sinonim za odlično meso i mesne proizvode, jer je proizvodnja mlijeka već odavno prerasla lokalne okvire. Moderna farma mlijeka u Tomislavgradu od 2006. godine proizvodi preko 8.000 litara mlijeka na dan, a njezin kapacitet je već sada na 16.000 litara na dan zahvaljujući viziji Uprave Društva Šišović i njihovih partnera iz tvrtke Meggle. Mlijeko proizvedeno u Tomislavgradu je mlijeko EU klase, što dovoljno govori o izuzetnim uvjetima u kojima nastaje. 

Uostalom, Društvo Šišović time nije stalo s brigom o kvalitetu svojih proizvoda. ISO 9001 standard je uveden još 2001. godine, HACCP sustav 2006, ISO 14001 standard 2012 a Halal certifikat smo dobili 2014. Oni garantiraju potpunu kontrolu svježeg mesa od pašnjaka do stola. To ne bi bilo moguće bez stručne i svom poslu potpuno predane veterinarske službe, pa 2004. godine Društvo Šišović otvara prvu privatnu veterinarsku stanicu na području Federacije BiH, u kojoj uspješno danas rade 4 doktora veterine i 2 tehničara, koji nadziru cijeli proces proizvodnje mesa i mlijeka.

Da bi krajnji kupac bio potpuno siguran u ispravnost i kvalitetu proizvoda s etiketom Šišović, brine se i vlastita prijevoznička tvrtka Šišprijevoz d.o.o, koja se bavi isključivo prijevozom, odnosno dostavom mesa i mesnih prerađevina iz programa Šišović po cijeloj BiH, uz pomoć 30-ak modernih gospodarskih vozila.

Već 2018. nakon uspješnog izvoza junećeg mesa u Republiku Tursku i potrebama za dodatne kapacitete u rad je puštena suvremena klaonica kapaciteta 100t/dan u sklopu koje se nalazi jedna od najmodernijih rasjekaonica mesa u regiji, kao i prerada mesa koja radi vrhunske delikatese.

U društvu Šišović danas radi oko 200 djelatnika, a s kooperantima ta brojka prelazi 230 uposlenih. Organizacija proizvodnje, najsuvremeniji pogoni, pomno birani pašnjaci, stroga selekcija stoke i želja za očuvanjem i podizanjem vlastitih standarda svrstavaju Društvo Šišović među najveće i najuspješnije tvrtke u prodaji svježeg mesa, te na vodeće mjesto u proizvodnji mesa i mlijeka na prostoru Bosne i Hercegovine.

Spoj tradicije i najmodernije tehnologije, to je Društvo Šišović danas. Tvrtka je s pravom ponosna na svoje uspjehe. Rast i razvoj društva iz godine u godinu dokaz je da Šišović to radi najbolje. Povjerenje vjernih kupaca i onih koji će to tek postati, zalog je zajedničke još sretnije budućnosti. U duhu domaćih proizvoda, recepata naših djedova, nezamjenjivih okusa i mirisa tradicionalnih mesnih delicija i najfinijeg mlijeka, a po normama kakve važe na najzahtjevnijim tržištima Europe, Šišović osigurava vašu kvalitetnu prehranu.

Kontakt:
Tel./+387 39 692-184
Fax./+387 39 692-011
e-mail: sisovic@sisovic.com

Web: https://www.sisovic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Rakitnomesnaindustrija/
Instagram: https://www.instagram.com/sisovic_mi_rakitno/  

Vaš partner u zapošljavanju

Recruiter d.o.o. je ugledna tvrtka specijalizirana za posredovanje pri zapošljavanju i pružanje usluga ustupanja radnika korisnicima za privremeno obavljanje poslova. Osnovani s ciljem povezivanja poslodavaca i radnika, olakšavajući procese zapošljavanja i pružajući rješenja koja odgovaraju potrebama njihovih klijenata.

Misija
Stvarati vrijednost za svoje klijente i radnike. Biti posvećeni pružanju visokokvalitetnih usluga zapošljavanja i ustupanja radne snage, čime omogućavamo tvrtkama da brže reagiraju na promjenjive potrebe na tržištu rada, dok istovremeno pružamo radnicima priliku za razvoj karijere i rast.

Kako mi radimo?
1.Posredovanje pri zapošljavanju: Tvrtka “Recruiter d.o.o.” specijalizira se za povezivanje poslodavaca s kvalificiranim kandidatima. Ova usluga uključuje pronalazak, selekciju i predstavljanje odgovarajućih kandidata poslodavcima koji traže nove zaposlenike.

 1. Agencija za privremeno zapošljavanje: Tvrtka pruža usluge ustupanja radnika korisnicima za privremeno obavljanje poslova. Ovo omogućava poslodavcima da brzo reagiraju na sezonske promjene u potrebama za radnom snagom ili kratkoročne projekte.
 1. Selekcija i regrutacija: “Recruiter d.o.o.” provodi selekcijske procese kako bi identificirao najbolje kandidate za različite poslove. To uključuje procjenu vještina, provjeru referenci i intervjuiranje kandidata kako bi se osiguralo da odgovaraju specifičnim zahtjevima poslodavca.
 1. Stručni savjeti: Tvrtka može pružiti stručne savjete poslodavcima u vezi s tržištem rada, zakonodavstvom i praksom zapošljavanja.
 1. Rješavanje potreba za radnom snagom: “Recruiter d.o.o.” pomaže tvrtkama da brzo i učinkovito rješavaju svoje potrebe za radnom snagom, čak i u slučajevima hitnih zahtjeva za osobljem.
 1. Prilagođene usluge: Tvrtka pristupa svakom klijentu individualno i pruža prilagođene usluge koje odgovaraju specifičnim potrebama i ciljevima klijenta.

Ovisno o specifičnim potrebama i zahtjevima klijenata, “Recruiter d.o.o.” pruža usluge koje vam mogu pomoći u optimizaciji procesa zapošljavanja i pronalasku odgovarajućih kandidata za vašu tvrtku.

Kontaktirajte nas
Uvijek smo na raspolaganju našim klijentima, s radošću ćemo odgovoriti na sve vaše upite ili nejasnoće. Za više informacija posjetite službenu web stranicu Recruiter Group

Firma R&S d.o.o. Sarajevo je osnovana 1996. godine kao mala porodična firma, ali s jasnom vizijom za budućnost. Danas nakon više od 27 godina uspješnog poslovanja, R&S je jedan od vodećih uvoznika i distributera: kancelarijskog materijala, kancelarijskog namještaja, promotivnih artikala i poslovnih poklona, zaštitne opreme i medicinskih sredstava, sredstava za čišćenje i kompjuterske opreme.

Vodeći se sloganom „Olakšava posao“, koncept da se tržištu ponudi servis brze, povoljne i jednostavne nabave svega potrebnog u kancelariji ostvaren je u potpunosti. Time je kupcu omogućeno da praktično nabavlja potrebno – sve na jednom mjestu, a svoje preostalo vrijeme i energiju usmjerava u aktivnosti koje su vezane za njegov primarni posao. Kupac sada može, prvi put u BiH, doći samo na jedno mjesto i opremiti poslovni prostor. Kupcima također nude brojne posebne usluge koje značajno ubrzavaju i pojednostavljuju procese nabave, a time se ujedno i ostvaruju značajne uštede. Shodno širini asortimana i broju partnera s kojima surađuju u cijelom svijetu spremni su odgovoriti najzahtjevnijim
poslovima. Na osnovu kvantitativne i kvalitativne analize od strane Ernst&Young, identificirane su značajne pogodnosti suradnje sa firmom R&S, kao jednim dobavljačem. Između ostalog, cjenovno je prihvatljiviji u odnosu na tržište za 14%. Partneri i potrošači dobro znaju da je svaki proizvod koji dolazi iz R&S Sarajevo potpuno legalno uvezen, originalan, da je aktualan na tržištu, da ima važeću garanciju i osiguran servis. Zbog toga je poslovati sa R&S Sarajevo potpuno sigurno, lako i efikasno.

Svake godine predstavljaju novi Office Book katalog s praktičnim i inspirativnim rješenjima za unapređenje radnog prostora. Iz redovne ponude izdvajaju se noviteti ili must have artikli. Office Book katalog možete pogledati ovdje

Više informacija o firmi pronađite na web stranici. Pratite ih na društvenim mrežama LinkedInFacebook ili Instagram, te budite u toku sa svim dešavanjima i novostima.

Mepas d.o.o. je jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje na tržištu Bosne i Hercegovine. Kao ekskluzivni zastupnik, a potom i vlasnik vodećih kompanija u Hrvatskoj, Mepas je postao jedan od najznačajnijih poslovnih partnera u regiji. Sjedište poduzeća je u Širokom Brijegu, a poslovnice se nalaze u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli.

MEPAS GRUPA

U Mepasovoj grupaciji nalazi se desetak tvrtki koje su okupljene oko imena Mepas. U potpunom ili većinskom vlasništvu Mepas grupacije nalaze se Saponia, Brodomerkur, Koestlin, Kandit.

Ekskluzivno zastupništvo za tržište Bosne i Hercegovine Mepas posjeduje sa globalno i regionalno poznatim tvrtkama kao što su Gavrilović, Paloma, Mikado, Đakovština, Zvijezda, Dijamant, Belje, Solana Pag, Storck… Pored ekskluzivnog zastupanja velikog broja regionalno i globalno poznatih brendova i primarne distribucijske uloge na tržištu Bosne i Hercegovine, poduzeće Mepas je danas snažno povezano i sa drugim djelatnostima koje su u sastavu Mepas Grupe kao što su:

 • Mepas Mall – u trenutku građenja je bio najveći (travanj 2012. g) trgovački centar u Bosni i Hercegovini sa veličinom od 99.408 kvadratnih metara. O važnosti ovoga centra govori i činjenica da je u Mepas Mall-u otvoren prvi McDonald’s restoran u Hercegovini, prvo poslijeratno kino u Mostaru te veliki broj svjetski poznatih brendova kao što su Zara, Tom Tailor, XYZ, Nike…
 • Hotel Mepas s 5 zvjezdica, jedini u toj kategoriji na području Mostara sa wellness i fitness centrom te kongresnim centrom, smješten je u Mepas Mall-u. Samo desetak minuta udaljen od stare gradske jezgre i okružen najvažnijim sadržajima grada Mostara. 
 • U travnju 2023. godine u svoju grupaciju Mepas d.o.o. dodaje i poznati Hotel Park Makarska – koji svojom wellness i kongres ponudom upotpunjuje turističku ponudu južne Dalmacije.

Svoj položaj na tržištu Mepas temelji na snažnim partnerskim odnosima, strateškom nastupu,
fleksibilnosti, kvalitetnoj logistici i dragocjenom iskustvu

MISIJA & VIZIJA 

Misija: Pružiti profesionalnu i kvalitetnu uslugu te zadovoljstvo svim poslovnim partnerima, kupcima i uposlenicima.
Vizija: Biti vodeći distributer robe široke potrošnje na tržištu Bosne i Hercegovine.

Communis Media S, full-service marketinška agencija, već 25 godina ostavlja neizbrisiv trag na  tržištu Bosne i Hercegovine. Osnovana 1998. godine pod imenom Saatchi & Saatchi, agencija je 2003. godine nastavila djelovati pod trenutnim nazivom, Communis Media S. Danas, s timom od više od 20 stručnjaka i uredom smještenim u središtu Sarajeva, Communis zauzima važno mjesto među renomiranim marketinškim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Communisov pristup komunikaciji je sveobuhvatan, svakom klijentu nude personalizirane marketinške strategije, koje kombiniraju duboko poznavnje tržišta s hrabrim kreativnim pristupom. To se ogleda u mnoštvu projekata na kojima su radili – od upravljanja brendovima, strateškog planiranja, razvoja i implementacije oglašivačkih kampanja, grafičkog dizajna, vizualnog identiteta, planiranja i kupovine medija, produkcije audio, video i tiskanih materijala, BTL aktivnosti, do odnosa s javnošću. Klijenti – vodeće međunarodne i domaće kompanije – prepoznali su ovu posvećenost i ekspertizu, što je Communis pretvorilo u sinonim za inovativnost, kvalitetu i pouzdanost.

Ponosni su na iznimni tim koji su izgradili, s čak 75% zaposlenika koji su s agencijom više od 15 godina. Ovaj kontinuitet i stručnost omogućili su duboko razumijevanje potreba klijenata i omogućili su im da dosljedno pružaju odlične rezultate.

Jedinstveni aspekt ove agencije su dugoročni odnosi koje su izgradili s klijentima. Radili su s renomiranim tvrtkama poput Procter and Gamble 19 godina, Raiffeisen Bank 21 godinu, Uniqa osiguranje 18 godina, i Imperial Tobacco 15 godina. Ove dugotrajne suradnje svjedoče o njihovoj sposobnosti pružanja iznimne usluge, prilagodbe promjenjivim tržišnim uvjetima i ostajanja ispred industrijskih trendova. Kombinirajući opsežno iskustvo tima, dugogodišnje odnose s klijentima i posvećenost inovacijama, agencija se pozicionirala kao lider na tržištu, pružajući neprikosnovenu stručnost i kreativna rješenja.

Uz sve ove poslovne uspjehe, Communis je također organizator NetWork konferencije, najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini i regiji. NetWork predstavlja vrhunac tehnoloških i poslovnih dostignuća u Bosni i Hercegovini, okupljajući najistaknutije domaće IT talente i ugledne regionalne predavače na jednom mjestu. Svake godine, broj sudionika raste, predavanja postaju još kvalitetnija, a zabavni program još spektakularniji, čime konferencija postaje nezaobilazan događaj za sve one koji žele biti u središtu digitalne revolucije i povezati se s budućnošću tehnologije i poslovanja. Sve informacije i novosti vezane za konferenciju moguće je pratiti putem web stranice  te na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.

Kao što slogan agencije kaže, “Life Is Communication”, Communis ističe značaj komunikacije u unapređenju razmjene ideja i informacija.

Više o agenciji i uslugama dostupno je na web stranici kao i na društvenim mrežama: LinkedIn, Facebook, Instagram i YouTube.