fbpx

Hrvatski Poslovni Klub

Croatia osiguranje d.d. Mostar – 30 godina poslovanja u Bosni i Hercegovini

   

Član i jedan od osnivača Hrvatskog poslovnog kluba, Croatia osiguranje d.d. sa sjedištem u Mostaru, obilježilo je 30 godina poslovanja u Bosni i Hercegovini kao samostalnog gospodarskog društva.

Ipak, značajno je napomenuti da Croatia osiguranje bilježi postojanje u dalekoj povijesti kada je na sjednici Glavnog zastupstva slobodnog kraljevskog grada Zagreba, 4. lipnja 1884. gradsko zastupstvo usvojilo osnovna pravila Croatije – osiguravajuće zadruge. Taj čin i taj povijesni dan – 4. lipnja 1884. bilježi se datumom osnutka Croatie. Čim su prilike dopustile i zadruga materijalno i kadrovski ojačala, podnesena je zamolba zajedničkom Ministarstvu financija, kao tadašnjoj upravnoj vlasti, za proširenjem poslovanja i na Bosnu i Hercegovinu. Croatijin put u Bosni i Hercegovini obilježila je 1903. godina kada je u katastrofalnom požaru u Travniku i travničkoj regiji izgorjela silna imovina koja je većim dijelom pripadala osiguranicima Croatije. Samo u jednom danu Croatia je isplatila 42 štete što dovoljno govori o snazi i poslovnoj filozofiji na samom početku poslovanja – koja je zadržana do danas.

 

Nakon II. svjetskog rata ime Croatia se zamjenjuje imenom DOZ – Državni osiguravajući zavod. 1967. DOZ se transformira u Udruženi zavod za osiguranje i reosiguranje Zagreb, a u Bosni i Hercegovini se u Prijedoru otvara predstavništvo. 25. lipnja 1970. mijenja se naziv u Croatia – Zavod za osiguranje i reosiguranje Zagreb. Krajem 80-ih godina ponovno se u Bosni i Hercegovini osnivaju poslovne jedinice – u Ljubuškom, Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Bugojnu kao i u mjestima Bosanske Posavine i dijelu Središnje Bosne. 1990. Croatia postaje dioničko društvo. 9. listopada 1992. godine, na osnivačkoj skupštini u Međugorju, Croatia osiguranje kao dioničko društvo – samostalno gospodarsko društvo u Bosni i Hercegovini utemeljuju domaće fizičke i pravne osobe s matičnom kućom iz Zagreba.

 

30 obljetnicu poslovanja kao samostalnog gospodarskog društva u BiH su proslavili u  nazočnosti brojnih gospodarstvenika iz cijele Bosne i Hercegovine, lojalnih i zadovoljnih osiguranika čije vrijednosti s poštovanjem dugi niz godina čuva Croatia osiguranje. Uz brojne osiguranike, suradnike i poslovne partnere Croatia osiguranja d.d. Mostar, jubilej su proslavili i predstavnici matične kuće Croatia osiguranje d.d. Zagreb te sestrinskih tvrtki iz BiH, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Jubileju su također nazočili predstavnici regulatornih tijela u BiH, akademske zajednice kao i brojni članovi Hrvatskog poslovnog kluba u BiH.

 

Prisutnima se obratio direktor Croatia osiguranja d.d. Mostar gospodin Damir Đogić, koji se u ime zaposlenika zahvalio svim klijentima, partnerima i suradnicima, koji su prepoznali Croatia osiguranje kao pouzdanog partnera na kojega se uvijek mogu osloniti. Uz želju da zajedno nastavimo rasti, razvijati se i napredovati na putu prema svijetloj budućnosti sviju nas, gospodin Đogić je naglasio da Croatia osiguranje u svakodnevnom radu ponosno i odgovorno prati sve svoje klijente, njihove živote, imovinu i poslovne procese. Podršku radu u Bosni i Hercegovini kao predstavnik vlasnika, izrazio je i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranje d.d. Mostar gospodin Robert Vučković. S obzirom na to da svoju neupitnu društvenu odgovornost Croatia osiguranje d.d. Mostar iskazuje kontinuirano kroz podršku široj društvenoj zajednici, na ovoj svečanosti uručena je i prigodna donacija Udruzi za Down sindrom Mostar. Donaciju je uručila članica uprave Croatia osiguranja gospođa Maja Sušac, a u ime Udruge na donaciji se zahvalila gospođa Sonja Čuljak.

 

Croatia osiguranje d.d. – Vaš partner za (o)siguran život. Za više informacija o proizvodima osiguranja u ponudi Croatia osiguranja, posjetite službenu web stranicu https://crosig.ba/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *