fbpx

Održan blagdanski susret sa gospodarstvenicima

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH, Ureda Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu i Hrvatskog poslovnog kluba u BiH, u Sarajevu je 7. prosinca 2022. godine održan blagdanski susret sa gospodarstvenicima i predstavnicima institucija BiH, kojem je nazočilo izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno gospođom Andrejom Metelko Zgombić, državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH.

U prigodnom obraćanju, veleposlanik Sabolić je izrazio zadovoljstvo prisutnošću velikog broja gospodarstvenika te im čestitao uspješan završetak nadasve zahtjevne post pandemijske godine i zaželio uspjeh u novim projektima. Zahvalio se na potpori koju tijekom cijele godine pružaju Veleposlanstvu, istaknuvši značaj Hrvatskog poslovnog kluba u BiH koji je osnovan tijekom 2022. godine, a koji za cilj ima unaprijediti i podržati interese svojih članova kroz stvaranje sinergije među članicama, doprinijeti jačanju slobodne i konkurentne trgovine, pozitivne poslovne prakse, te sudjelovati u dijeljenju dobrih iskustava i pružanju mogućnost za povezivanje.

Skupu se obratila i državna tajnica A. Metelko Zgombić koja je istaknula prijateljske odnose dviju susjednih država i potporu koju RH pruža BiH na političkom i gospodarskom planu.

Pozdravljajući prisutne, Branimir Barišić, predsjednik Hrvatskog poslovnog kluba, istaknuo je važnost njegovog osnutka za gospodarsku zajednicu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *