fbpx

Webinar Intelektualno vlasništvo – Vaš potencijal za razvoj

Što je Intelektualno vlasništvo? Koliko vrijedi i kako ga zaštititi?

Smatra se da kreativna ili umjetnička realizacija neke ideje koja je plod ljudskog intelekta pripada njezinom stvaratelju te, pod određenim uvjetima, predstavlja njegovo intelektualno vlasništvo. Iako neopipljivo u fizičkom smislu, intelektualno vlasništvo ima sve karakteristike imovine, pa se ono može kupiti, prodati, licencirati, zamijeniti, pokloniti ili naslijediti kao i svako drugo vlasništvo. U poslovnom smislu intelektualno vlasništvo predstavlja nematerijalnu imovinu čije uspješno iskorištavanje može biti vrijedan temelj ili doprinos poslovanju.

Tema našeg drugog ovogodišnjeg webinara je Intelektualno vlasništvo – Vaš potencijal za razvoj.

Webinar će održati Odvjetnik/Advokat Kerim Karabdić koji se bavi gospodarskim pravom i pravom intelektualnog vlasništva. U oblasti zaštite intelektualne svojine uspješno zastupao na sudu i kod drugih nadležnih organa firme kao Hyundai, Velux, Mobelix, Sony i druge. Uspješno zastupao u više sporova na Konkurencijskom vijeću BiH u slučajevima kršenja zakona o konkurenciji. Radio na više investicionih projekata za EBRD i Svjetsku banku, suradjivao sa advokatskim firmama kao White & Case, Backer McKenzie, CMS, Withers i drugim. 

Prijavite se na ovaj besplatni webinar u organizaciji Hrvatskog poslovnog kluba, koji će se održati online, 27.06.2023. u 14h!

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *