fbpx

Hering d.d.

Hering d.d. Široki Brijeg za projektiranje i graditeljstvo  je građevinsko poduzeće sa ustrojem dioničkog društva, jedno od vodećih poduzeća  u BIH po izvedenosti kako malih tako i velikih referentnih objekata iz oblasti građevine. 

Hering d.d. Široki Brijeg ima iza sebe već skoro 30  godina uspješnog postojanja i visoko-kvalitetnog rada. S radom je započeo još 1995. godine kao društvo sa ograničenom odgovornosti.  Dana 04. 12. 2006. godine Hering d.o.o. je promijenio oblik poslovanja i od tada posluje kao dioničko društvo. Osnivač društva je mr.sc. Ladislav  Bevanda dipl.ing.građ.  koji je i danas i direktor i većinski vlasnik. 

Od samih začetaka pokazao je sve svoje lice kao odgovoran i pouzdan izvođač građevinskih radova. Kao potvrdu za navedene epitete ima niz projekata koji ga uzdižu u sami vrh uspješnih gospodarskih priča u Bosni i Hercegovini. 

Misija Heringa  je kvalitetno izvođenje projekata i inženjerskih usluga na zadovoljstvo kupca, a u okviru najnižih cijena i maksimalne kvalitete. Deklarirane ciljeve ostvaruje uz moderne tehnologije kojima raspolaže. Hering je realizirao brojne projekte na području matične Bosne i Hercegovine, susjedne Hrvatske, a i Makedonije, koji su ostavili trag na infrastrukturnoj i povijesnoj građi za sljedeće naraštaje.

Hering je izvodio radove na više od 800 projekata. Osnovne djelatnosti HERINGA su:  

  • gradnja objekata niskogradnje (izgradnja mostova, vijadukata, nadvožnjaka, podvožnjaka, potpornih zidova, autocesta) 
  • podizanje zgrada i objekata visokogradnje 
  • izgradnja hidro-građevinskih objekata, (pročistača, cjevovoda, vodovoda, vodosprema, kolektora), 
  • proizvodnja betonskih proizvoda za građevinarstvo i proizvodnja betona
  • proizvodnja i ugradnja asfalta
  • pružanje tehničkih i projektantskih usluga kao i nadzor nad projektima

Hering je premostio brojne rijeke u Bosni i Hercegovini: Most preko rijeke Une u Vrkašiću kod Bihaća, Vojno Potoci i most Sutina preko rijeke Neretve u Mostaru, mostovi preko rijeke Vrbas u Bugojnu, u Banja Luci i pješački most u Bihaću. Mostovi Studenčica i Trebižat u sklopu izgradnje Koridora Vc.  Most Drivuša i vijadukt Vlakovo na Koridoru Vc. Izgradili su i most Svilaj na granici BiH i Hrvatske, a u tijeku je izgradnja najvećeg i najimpresivnijeg  mosta Koridora Vc- mosta Počitelj. To je samo mali dio Heringovih objekata niskogradnje. 

Aktivno sudjeluju u izgradnji autoputa kroz BiH još od 2007. godine, odnosno dionice Kakanj- Dobrinje. Izvodili su radove i na dionicama: Vlakovo-Lepenica i Zvirovići-Kravice. Zatim su uslijedile dionice autoputa- Drivuša- Klopče i Buna- Počitelj. Trenutno izvode radove na dionicama autoputa Vranduk- Ponirak i Zvirovići-Kravice. 

Iako je Hering sinonim za izgradnju mostova uspješno odgovara i na druge zahtjeve tržišta. Izgradili su stambene zgrade za stradalnike Domovinskog rata u Širokom Brijegu, projektirali i izveli radove na izgradnji poslovnog objekta Ataco Široki Brijeg. Izgradili su i „Pakirni centar Sjemenarna“ u Širokom Brijegu, podrumski dio Kulturno Sportskog Centra Mostar, poslovno-stambeni kompleksa u ul.Mile Budaka u Mostaru i Luč u Trebinju, poslovni objekt”Zadruga“ na Bišću polju u Mostaru, granični prijelaz Gorica, objekt vinarije Nuić, vjetropark Mesihovina u Tomislavgradu.
Hering je izgradio i gradsku mrtvačnicu u Širokom Brijegu, crkvu Gospe Fatimske u Borovu naselju u Vukovaru, franjevačku crkvu sv. Petra i Pavla u Mostaru,  kapelu 2. Gardijske HVO na Heliodromu u  Mostaru.
Tu su i sanacije brojnih škola i stambenih jedinica, rekonstrukcija Španjolskog trga u Mostaru, rekonstrukcija tunela Ivan i Čaklovići, izgradnje cjevovoda, vodosprema i crpnih stanica na području općine Čapljina, izgradnja kanalizacijskih kolektora u Širokom Brijegu i Tomislavgradu,  sanacija bučnice i vodopada rijeke Plive u Jajcu samo su maleni dio Heringovog bogatog opusa radova i projekata na  kojima je trajno ostavio svoj pečat. 

Što se tiče organizacijskog ustrojstva samog poduzeća Hering ima i podružnicu u Hrvatskoj  -Hering d.d. za projektiranje i graditeljstvo Široki Brijeg-Glavna Podružnica Ploče- koja je osnovana zbog potreba posla u susjednoj državi.  Poznata dvorana Krešimira Ćosića u Zadru, vijadukti duž ”Dalmatine”, most preko rijeke Jadro u Solinu, mostovi i vijadukti na Istarskom ipsilonu, zgrada Slobodne Dalmacije u Dugopolju, apartmani na Čiovu, trgovački centar u Rovinju, pročistači otpadnih voda u Novoj Gradišci i Metkoviću samo su dio radova koje je Hering izvodio i izvodi u susjednoj Republici Hrvatskoj.  

Zahvaljujući uspješnom radu prepoznati su kao perspektivno i brzorastuće poduzeće na području južne Hrvatske i Dalmacije i primili su nagradu Gazela 2007. godine- a riječ je o nagradi za brzorastuće male i srednje poduzetnike u Hrvatskoj.

Heringova podružnica u Pločama je nominirana i za plaketu Zlatna kuna 2021. kao priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu. 

Hering d.d. Široki Brijeg neke od najvećih referenci postiže zahvaljujući stručnom osoblju i razvoju kadrovskog tima. Svim uposlenicima nude internu edukaciju i mentorstvo  najboljih stručnjaka, a budući da se bave inženjerskim konstrukcijama i zahtjevnim građevinama, veliki su  izazov za mlade ljude željne učenja, usavršavanja i napredovanja.

Zajedno sa podružnicom u Pločama Hering trenutno broji skoro 350 zaposlenih, od kojih je gotovo trećina visoko-obrazovana i broje preko 60 građevinskih inženjera. 

Kontinuirano unapređuju svoju djelatnost koristeći suvremene tehnologije građenja i upravljanja projektima, te svojim poslovanjem stvaraju nove vrijednosti naručiteljima svojih usluga, svojim djelatnicima, dioničarima i društvenoj zajednici.

Više od deset godina u Heringu je implementiran integrirani sustav  za kvalitetu, upravljanje okolišem i zaštitu na radu. 

  • ISO   9001 : 2015 – sustavno upravljanje kvalitetom u organizaciji 
  • ISO 14001 : 2015 – sustavno upravljanje okolišem
  • ISO 45001 : 2018 -međunarodni sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu

U travnju 2018. godine implementiran je sustav SCCp – 2011 – “Sigurnosno certificiranje izvođača”, (eng. Safety Checklist for Contractors)  (sustav za upravljanje zdravljem i sigurnošću na radu u naftnoj i petrokemijskoj industriji)

14.06.2019. HERING je postao prvo građevinsko poduzeće u BiH kojoj je Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dodijelilo Industrijsku sigurnosnu dozvolu najvišeg stupnja. 

Kontinuirano ulaganje u profesionalno usavršavanje, stvaranje stručnjaka nove generacije, unapređivanje znanja i edukacija zaposlenika za bolji i snažniji doprinos općem uspjehu, osposobljavanje svojih uposlenika za vodstvo u profesiji sa jedne i timski rad sa druge strane, tehnička i stručna suradnja sa sličnim i drugim poduzećima u BiH i inozemstvu, su samo neke vrijednosti koje HERING kao brand krije iza svog imena.

Kao potvrdu za svoje poslovne rezultate Hering je dobio brojna priznanja i nagrade. Zlatnu plaketu- Grb općine Široki Brijeg- za izuzetno djelo i doprinos razvoju i ugledu općine Široki Brijeg. U više navrata je primio i priznanje Građevinskog fakulteta Mostar za izniman doprinos razvitku i očuvanju fakulteta.
Hering , te direktor Ladislav Bevanda su primili i priznanje Građevinskog fakulteta u Zagrebu obzirom da Hering pruža veliku pomoć i podršku programima Fakulteta u Zagrebu, posebno u realizaciji nastave i znanstvenih istraživanja, uspješno surađuje sa Zavodom za organizaciju koja se očituje kroz višegodišnje sponzoriranje međunarodnih simpozija u organizaciji Zavoda, aktivno sudjeluje u radu Hrvatske udruge za organizaciju građenja, sponzorira djelatnike poduzeća  HERING d.d. za upise na poslijediplomske studije i kontinuirano podržava organizacije stručnih izleta za studente i pruža stručnu pomoć i podršku pri izradi diplomskih radova.

Svojim iskustvom su  dokazali da kvalitetno izvođenje projekata od jednostavne do vrlo kompleksne složenosti  im predstavlja samo novi izazov kojem se rado odazivaju. Cilj im je trajno i učinkovito koristiti sve raspoložive izvore za kontinuirani napredak poslovanja u svim njegovim dijelovima, od ljudskih resursa i tehnologije do brojnih projekata za stvaranje bolje budućnosti te unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture.

Direktor Ladislav Bevanda

Ladislav Bevanda je rođen 03.07.1963. godine u Jarama, općina Široki Brijeg, BiH.  Oženjen, otac dvoje djece. Osnovnu i srednju školu je završio u Širokom Brijegu. 
Dana 12.12.1988. je diplomirao na Građevinskom fakultetu u Mostaru, konstruktivno-izvođački smjer, a stručni ispit je položio 1990. godine u Sarajevu. 31.05.2004. je obranio magistarski rad „Postupak građevinske kalkulacije u informacijskom sustavu projekta“ pod mentorstvom prof.dr.sc. Mladen Radujković dipl.ing.građ. i time stekao titulu magistra znanosti u građevini.
Zadovoljio je uvjete za izradu i obranu doktorskog rada “Model raspodjele utjecaja rizika u postupku građevinske kalkulacije”  koji je još uvijek u fazi pripreme. 

Odmah po završetku fakulteta, 1989. zapošljava se kao profesor u srednjoj građevinskoj školi u Livnu, a nakon toga radno iskustvo stječe kao rukovoditelj gradilišta Tehnograd u Tuzli. Stekavši iskustvo i znanja kao direktor u poduzećima Zanatstvo i Novogradnja u periodu od 1991. do 1995. osniva vlastito poduzeće 1995. pod nazivom Hering d.o.o.  Široki Brijeg  koje uspješno posluje i danas i u samom je vrhu uspješnih građevinskih priča naše zemlje. 
Kao suradnik u statusu mlađeg asistenta iz predmeta “Organizacija I tehnologija građenja” radio je i na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru od 1994 godine , a od 2004.-2014. i  kao asistent.  

Kao projektant  i  kao voditelj  projekata koje je Hering izvodio, uspješnim upravljanjem poduzećem Hering d.d. za projektiranje i graditeljstvo Široki Brijeg stekao je status uspješnog gospodarstvenika u Bosni i Hercegovini, čiji su projekti ostavili neizbrisiv trag u građevinskoj infrastrukturi naše zemlje, a i regionalno. 

HERING dd
Facebook Instagram Youtube  Linkedin

Upoznajte i ostale članove

IMO Junior d.o.o. Orašje

IMO JUNIOR d.o.o. osnovan je 1999. godine, a glavna djelatnost su usluge povrata inozemnog PDV-a za pravne osobe (kompanije). Imo Junior...

Flaster d.o.o.

Flaster je platforma specijalizirana za mjerljivo pokretno oglašavanje koja je spojila ATL i BTL aktivacije unutar zakupa jednog medija, a koriste taxi...

Vindija

Počeci Vindije sežu u 1959. godinu kada je u Varaždinu osnovana Gradska mljekara koja je opskrbljivala grad svježim mlijekom i...

STEP d.d.

O NAMA“STEP” Izgradnja, montaža i proizvodnja elektro i mašinske opreme d.d. Sarajevo je kompanija sa sjedištem u Sarajevu s više...