fbpx

Hrvatski Poslovni Klub

Hrvatska gospodarska komora – HGK

170 godina smo krovna kuća hrvatskog gospodarstva, a kroz bogatu povijest i konstantan rad izgradili smo neprikosnovenu bazu znanja, podataka i kontakata koju dajemo na raspolaganje našim članicama.

Hrvatska gospodarska komora najveća je poslovna mreža Hrvatske koja promiče interese svojih članica pred tijelima državne vlasti i povezuje ključne sektore hrvatskoga gospodarstva kroz sustav županijskih komora, zajednica i udruženja, internacionalnih predstavništava te članstvom u međunarodnim komorama.

Stavljajući članice u fokus svog djelovanja, osiguravamo im cijeli niz usluga koje za cilj imaju osnaživanje kapaciteta domaćih poduzetnika te podizanje konkurentnosti čitavoga gospodarstva.

Kako bismo uspješno odgovorili na izazove i stalne promjene u gospodarstvu, svoje djelovanje u 2022. godini smo usmjerili na područja ključna za poboljšavanje poduzetničke klime te na zadovoljenje sve većih zahtjeva i ambicioznih planova na EU razini.

Tako ćemo, s ciljem zaokreta prema održivom i društveno odgovornom gospodarstvu, pomagati članicama u zelenoj tranziciji na niskougljično gospodarstvo koristeći pun potencijal industrije 4.0, dok ćemo podrškom pri digitalnoj transformaciji poslovnih procesa, uz inovativan doprinos kreativne i kulturne industrije, tvrtkama pomoći u stvaranju dodane vrijednosti svim novim proizvodima i uslugama.

Sustavno radimo na pripremi članica za uvođenje eura i pri izmjenama ključnih EU propisa, kao i na razvoju modernog radnog zakonodavstva koje je usklađeno s potrebama tržišta rada budućnosti. Putem naših međunarodnih predstavništava osiguravamo kontinuiranu podršku i promociju tvrtkama pri izlasku na strana tržišta.

Na ovaj način Hrvatska gospodarska komora ulaže svoje znanje i iskustvo, prikupljeno kroz bogatu povijest od 170 godina djelovanja, u podršku gospodarskim subjektima i daljnje poboljšanje poslovne klime u zemlji.

Članice HGK mogu se vrlo povoljno educirati za sve oblasti poslovanja, pri svakoj promjeni propisa Hrvatske i EU. Pristupanjem udruženju prema vašoj djelatnosti ili zajednici prema interesu tvrtke možete djelovati na donošenje propisa i odluka koje utječu na vaše poslovanje. Naše članice imaju pristup informacijama o tome kako posluju njihovi potencijalni poslovni partneri, kakav im je bonitet, kakvo je njihovo ili vaše poslovanje u odnosu na druge na razini države, županije ili vaše djelatnosti.

Digitalna komora Nova dimenzija usluge

Digitalna komora, komunikacijska platforma za poslovne subjekte, javnu upravu i građane, je projekt Hrvatske gospodarske komore, sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, temeljem ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj e-usluga“.

Provedba projekta označava digitalnu transformaciju poslovanja Komore kroz formiranje jedinstvene komunikacijske platforme za e-usluge koja će biti dostupna članicama HGK i poslovnoj zajednici te javnoj upravi i građanima.

Digitalna komora nudi čak osam e-usluga na jednom mjestu, što znači da je u nekoliko klikova mišem moguće pristupiti važnim podacima, uslugama i dokumentima.

To su usluge:

  • e-članice
  • e-financiranje
  • e-javne ovlasti
  • e-gospodarske informacije
  • e-učenje
  • e-zakonodavstvo
  • e-sajmovi i promocije i
  • e-pokreni poslovanje.

Sve poslovne informacije, prijave na sajmove i edukacije, informacije o javnim natječajima, zakonodavstvu i trgovačkim subjektima upisanim u HGK sada su na jednom mjestu i potpuno besplatno za sve članove HGK.

Uredi HGK u Bosni i Hercegovini

Prepoznajući važnost značajnije prisutnosti i pružanja potpore gospodarstvenicima na tržištu Bosne i Hercegovine, te intenziviranja bilateralne gospodarske suradnje, Hrvatska gospodarska komora je u travnju 2018. godine, osim Ureda HGK u Mostaru otvorila i Ured Hrvatske gospodarske komore u Veleposlanstvu RH u BiH, u Sarajevu. Osnovni cilj Ureda je promicanje i zastupanje interesa hrvatskoga gospodarstva i uspostavljanja poslovnih odnosa između gospodarskih subjekata Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Više detalja o HGK i digitalnoj komori možete provjeriti na službenoj stranici https://hgk.hr/

Upoznajte i ostale članove

Školska naklada

Školska naklada d.o.o. Mostar osnovana je kao izraz prosvjetne, kulturne, nacionalne i općedruštvene potrebe za stručnom i mjerodavnom nakladničkom kućom...

IMO Junior d.o.o. Orašje

IMO JUNIOR d.o.o. osnovan je 1999. godine, a glavna djelatnost su usluge povrata inozemnog PDV-a za pravne osobe (kompanije). Imo Junior...

Društvo Šišović Rakitno

Spojiti modernu tehnologiju s tradicijom temelj je svakog vrhunskog proizvoda. Sačuvati ono najbolje od starih okusa i mirisa i uz...

Gorsen d.o.o.

Gorsen kozmetika, nježnim ženskim rukama našega tima pažljivo je stvarana od početka do kraja, od još neubranog bilja i čistog...