fbpx

Mediteran Film Festival

Mediteran Film Festival (MFF) utemeljen je 2000. i od tada se svake godine održava u Širokom Brijegu krajem ljeta ili početkom jeseni. To je mediteranski festival dokumentarnog filma na kojemu se natječu filmski autori iz 22 mediteranske zemlje: BiH, Hrvatske, Italije, Španjolske, Francuske, Grčke, Izraela, Libanona, Sirije, Turske, Slovenije, Cipra, Malte, Crne Gore, Albanije, Egipta, Libije, Tunisa, Alžira, Maroka, Monaka i San Marina. Filmovi koji sudjeluju u natjecateljskom programu MFF-a podijeljeni su u dvije kategorije: dugometražni i kratki dokumentarni film, a glavne nagrade su:

  • Grand prix, nagrada za najbolji dugometražni film
  • Best Short, nagrada za najbolji kratki filma
  • Audience Awards, nagrada publike
  • Best Camera, nagrada za najbolju fotografiju.

Nagrađenima se dodjeljuje festivalska skulptura Kristalni projektor, te novčani iznos.

MFF pored natjecateljskog programa organizira i druge filmske sadržaje: filmove domaćih autora, filmske cikluse, retrospektive, kino hitove, HBO dokumentarce, oscarovce, dječje programe. Pored toga organizira i brojne druge sadržaje: glazbene koncerte, nove knjige, izložbe, gastronomske i enološke evente, turističke izlete… Jednom riječju MFF jer sukus mediteranskog podneblja u kojemu se isprepliću kultura, turizam, obrazovanje i biznis, a popularan je zbog ležernog mediteranskog šarma, dobre organizacije, visoke produkcije i poslovnih mogućnosti.

Jedan od važnijih projekata Mediteran Film Festivala je Filmska škola koja se više od 10 godina organizirala u suradnji s Filmskim kampom za mlade „Outside The Lens“ iz San Diega. Kroz godine desetodnevnih Filmskih škola, koju su stručno vodili američki filmski redatelji, snimatelji, montažeri i tonski majstori, filmski se obrazovalo stotine djevojaka i mladića iz BiH, Hrvatske i SAD-a. 

MFF također ulaže u proizvodnju filmova, tako da sudjeluje u produkciji svih značajnijih filmova snimljenih u posljednjih 15 godina na ovim prostorima. Zapravo, MFF je utemeljitelj kinematografije u Hercegovini koja je danas ovdje najživlja i najraširenija kultura.

Mediteran Film Festival odlična je platforma uspješnim tvrtkama za partnerstvo iz više razloga:

  • uvezanost s relevantnim medijima (više od desetljeća podržava nas i najveća televizijska premium kuća na svijetu HBO)
  • duga i respektabilna tradicija
  • masovnost publike, posjetitelji iz cijelog svijeta
  • spretan i mobilan organizacijski tim koji individualno pristupa svakom partneru, vodeći računa da moderna poruka brzo stigne do njihovih klijenata
  • visoka produkcijska razina, suvremeni dizajn.

Jubilarni 25. Mediteran Film Festival bit će održan od 8. do 12. listopada 2024., a članove Hrvatskog poslovnog kluba pozivamo da nam se pridruže u ovoj velikoj filmskoj proslavi.

KONTAKT:
Direktor Tomislav Topić +387 63 455 125, topic@mff.ba
Producent Robert Bubalo +385 91 6300 467, bubalo@mff.ba

Adresa: Trg Gojka Šuška 5, Široki Brijeg 88220

Web stranica
Facebook
Instagram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *