fbpx

Hrvatski Poslovni Klub

Vindija

Počeci Vindije sežu u 1959. godinu kada je u Varaždinu osnovana Gradska mljekara koja je opskrbljivala grad svježim mlijekom i zapošljavala samo petnaestak ljudi.

Gradska mljekara do danas nije mijenjala lokaciju, samo se proširila tik do prometnica, željezničke pruge i stambenih naselja. Već 1961. započela su prva ulaganja u rekonstrukciju mljekare i širenje proizvodnje pa je osim mliječne industrije uveden asortiman sokova (cockte i limunade u boci).

Godinu 1977. pamtit ćemo po tome što, osim u staklene boce, Vindija prva u Hrvatskoj počinje puniti mlijeko u tetrapak ambalažu, a građani se prvi put susreću s proizvodnom markom ‘z bregov koja je do danas stekla status legendarnog brenda. Krajem sedamdesetih Vindija se počinje širiti unutar regije, otvara se nova tvornica polutvrdih sireva te se na proširenoj lokaciji pokreće novi pogon u kojem započinje proizvodnja sokova u tetrapak ambalaži i proizvodnja gotovih mliječnih pudinga.

Bitna je prekretnica u razvoju poduzeća 1995. godine preuzimanje Koke, najvećega hrvatskog proizvođača pilića, svježega pilećeg mesa i prerađevina od pilećeg mesa, koja svoje proizvode na tržište plasira pod poznatom robnom markom Cekin. Iste godine dijelom Poslovnog sustava Vindija postaje i Varaždinska pekarnica Latica, najveća pekarnica u Varaždinskoj županiji. Godine 1997. pridružuje im se riječki proizvođač prerađevina od mesa krupne stoke ViR 1898, a 2003. i županjska mljekara Novi Domil. Iste godine slijedi otvorenje Vindona, tvornice za proizvodnju svježe puretine i purećih prerađevina u Slavonskom Brodu s istoimenim brendom, a otvorenjem vlastite tvornice stočne hrane BIOdar 2006. godine Vindija napokon zaokružuje svoju mliječnu i mesoprerađivačku industriju u jedinstvenu proizvodnu cjelinu.

Grupa Vindija danas obuhvaća 14 poduzeća od kojih je 8 u Hrvatskoj, a 6 u zemljama regije. Zaposleno je više od 4000 radnika te se ostvaruje prosječni godišnji promet od 400 milijuna eura.

Vindijin asortiman danas objedinjuje više od 1000 različitih proizvoda u sedamnaest robnih marki od kojih su najpoznatije ‘z bregov, Cekin i Vindon.

Vindija ima komercijalne centre u svim većim hrvatskim gradovima, a u BiH, Srbiji i Makedoniji distribuira proizvode putem poduzeća članice Vindija trgovina. Uz snažnu domaću i regionalnu prisutnost Vindija svoje proizvode izvozi u zemlje EU. 

Godišnje se otkupljuje i prerađuje 200 milijuna litara mlijeka, čime se Vindija svrstava na visoko drugo mjesto po količini proizvedenog mlijeka u Republici Hrvatskoj. U najmodernijim tehnološkim postrojenjima, gdje su u svim proizvodnim objektima implementirani međunarodni sustavi kvalitete: ISO 9001, HACCP, HALAL, KOŠER, IFS i BRC, nastaju zdravi prehrambeni proizvodi vrhunske kvalitete.

Poslovni sustav Vindija karakterizira ponajprije kvaliteta zahvaljujući kojoj je stvorena tradicija prehrambene proizvodnje na najvišem nivou, duga već više od pola stoljeća. Zahvaljujući kvaliteti svojih proizvoda Vindija uživa izuzetno povjerenje svojih vjernih potrošača.

Nakon zauzimanja stabilnoga vodećeg položaja na prehrambenom tržištu Republike Hrvatske, uslijedio je logičan iskorak u regiju – za sada se glavnina Vindijina poslovanja u inozemstvu nalazi u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji, gdje tvrtka ima svoje tvornice, komercijalne poslovnice i maloprodajne trgovine.

Vindijino sjedište u Bosni i Hercegovini predstavlja poslovnica u Sarajevu. Iako je ona otvorena 2000. godine, Vindija je već mnogo prije bila prisutna sa svojim proizvodima na tržištu Bosne i Hercegovine.

Na području Bosne i Hercegovine Vindija trenutačno zapošljava više od stotinu radnika, a plasman robe obavlja se na više od 1900 dostavnih mjesta diljem zemlje. Uz to, Vindija ima dvadesetak maloprodajnih trgovina na bosanskom tržištu te centre za distribuciju robe u Tuzli, Bihaću i Banjoj Luci.

VINDIJA D.O.O, SARAJEVO

Rajlovačka b.b.
71000 Sarajevo
Tel: +387 33 568 340
e-mail: sarajevo@vindija.ba

POSLOVNICA TUZLA

Magistralni put A-43
75270 Živinice
Tel.: +387 35 773 214
e-mail: tuzla@vindija.ba

POSLOVNICA BANJA LUKA

Svetosavska b.b.
78000 Banja Luka
Tel: +387 51 507 211
e-mail: banjaluka@vindija.ba

POSLOVNICA BIHAĆ

Hazima Šabanovića b.b.
77000 Bihać
Tel.: +387 37 311 430
e-mail: bihac@vindija.ba

Više informacija možete potražiti na službenoj stranici: http://www.vindija.hr 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *