fbpx

Naš član kompanija 2B d.o.o. iz Velike Kladuše proslavila 20 godina poslovanja u BiH

Hrvatski poslovni klub u BiH je sa velikim zadovoljstvom sudjelovao u organizaciji i proslavi 20 godina poslovanja našeg člana tvrtke 2B d.o.o. Velika Kladuša. Značajan broj predstavnika  tvrtki članica Hrvatskog poslovnog kluba je svojom nazočnošću uveličao ovu značajnu obljetnicu za 2B d.o.o.

2B d.o.o. je obiteljska tvrtka osnovana 2002. godine u bosanskohercegovačkom gradu Velika Kladuša, sada već sa dugogodišnjim iskustvom i dobrim specijalistima u pakiranju te uz dobar odabir isključivo europskih sirovina uspješno mogu odgovoriti svim tehničkim zahtjevima kupaca koji traže proizvod po mjeri. Početak poslovanja se veže uz suradnjiu sa nizozemskom kompanijom „Van de Borne“.

Edin Bekanović, vlasnik i direktor 2B d.o.o.

U početku je tvrtka bila štamparija selotejpa, a 2005. godine pokreću proizvodnju selotejp traka i ulažu 4.000.000 KM u proizvodnju. 2B d.o.o.trenutno bilježi sljedeće tržišne udjele u Bosni i Hercegovini :

  • u selotejp trakama 25%
  • u streč folijama i drugim trgovačkim robama za pakiranje 11%.

Pored izvoza u EU od ove godine tvrtka je pokrenula i izvoz prema istoku te izvoze čak određene proizvode i u Saudijsku Arabiju.

Danas se tvrtka 2B d.o.o. bavi proizvodnjom selotejp traka i etiketa u BiH te distribucijom proizvoda iz naše grupacije kao što su streč folija, materijala za pakiranje te automatizacijom pakiranja, tako da je trenutni slogan koji tvrtka slijedi „Stabilizacija palete“.

2B d.o.o. pored sjedišta i proizvodnje u Velikoj Kladuši, ima poslovnicu u Sarajevu, u Banja Luci, te u Zagrebu vlastitu firmu 2B Solvent d.o.o. koja ditribuira proizvode na

tržištu EU isključivo krajnjim potrošačima.

Izvoz prema EU je u 2021. godini iznosio 62%.  U tekućoj 2022. godini se očekuje rast izvoznog udjela prema EU između 65 i 67%. Konceptom novog poslovnog modela i novim ljudskim potencijalom tvrtka 2B d.o.o. postaje bitan segment tržišta BiH.