fbpx

Hrvatski Poslovni Klub

U NEUMU ZAVRŠENA NETWORK KONFERENCIJA: HT ERONET – predvodnik digitalizacije

U Neumu je završena deseta NetWork konferencija, najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini, koja je okupila sve najbolje u IT industriji u BiH, ali i eminentne predavače iz cijele regije. HT ERONET i ove je godine bio telekomunikacijski sponzor.

Hrvatski poslovni klub je na poziv HT ERONET-a ponosno sudjelovao na NetWork konferenciji, sa koje smo se vratili veoma pozitivnog dojma te s puno novih poznanstava koja su nam izuzetno dragocjena.

”ICT industrija predstavlja područje najvećega razvoja novih tehnologija, pa su ovakvi susreti, poput NetWork konferencije u Neumu, jako važni i korisni. To je uvijek odlično mjesto susreta, razmjene znanja i iskustava, stoga se vrlo rado odazivamo i sudjelujemo iz godine u godinu”, kazao je član Uprave HT ERONETa i izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk naglasivši kako je jedan od prioriteta ove kompanije pozicionirati se kao predvodnik digitalizacije društva u BiH, te kao takva pružiti prava rješenja za korisnike i osluškivati stalno njihove potrebe, osigurati kvalitetnu infrastrukturu, kao i kontinuirano pratiti trendove.

”Period Covid pandemije je za čitav telekom sektor bio novi izazov u kojem je HT ERONET odigrao ključnu ulogu u povezivanju i držanju komunikacije živom i otvorenom te je svojim privatnim i poslovnim korisnicima omogućio normalno korištenje usluga i poslovanje. Sada kada je taj period iza nas, novi zadatak pred nama je omogućiti što sigurniju online komunikaciju i poslovanje. Moramo biti spremni brzo reagirati na dinamične promjene u tehnologiji i na tržištu, i biti dodatna pokretačka snaga našim korisnicima, kako bi oni brzo i bez velikih ulaganja mogli pokrenuti vlastiti business ili razviti postojeći. Spomenuo bi samo neka od naših uspješno implementiranih rješenja poput Firewall zaštite, Fleet managementa, korištenja Microsoft 365, cloud usluga, najma IT opreme…”, dodao je Ruk.

Na izložbenom prostoru HT ERONET posjetitelji su se mogli upoznati s poslovnim rješenjima u segmentu ICT usluga.

U okviru konferencije održano je i predavanje na kojemu je HT ERONET prezentirao uspješnu implementaciju usluge Firewall Premium, o čemu su govorili Pero Vučić i Josip Teklić. Usluge sigurnosti HT ERONET pojašnjava Denis Zubac, direktor Sektora za marketing i veleprodaju:

”Glavni medij za razvoj digitalnog poslovanja je internet i upravo najveći broj sigurnosnih prijetnji dolazi putem pristupa Internetu. HT ERONET je, kroz ponudu unutar ICT segmenta, omogućio više usluga zaštite svjetski priznatih vendora u području internetske sigurnosti, a sve ovisno o potrebama korisnika.
Usluge Firewall Premium i Firewall Business osiguravaju zaštitu korisničke komunikacije putem interneta, a time i zaštitu mrežnih i računalnih resursa korisnika stalnog pristupa internetu. Firewall Premium omogućava centralizirani pristup internetu za dvije ili više korisničkih lokacija, kao i međusobnu komunikaciju između lokacija. To može biti njihovo povezivanje u podatkovnu privatnu mrežu (VPN) ili pristup internetu putem usluga Custom Cloud Server, kolokacija poslužitelja i kolokacija poslužitelja plus. Firewall Business je pak dodatna usluga za korisnike kojima je potrebna predefinirana usluga zaštite stalnog pristupa internetu uz usluge Veliki korisnik i Privatna mreža, a uključuje URL filtriranje, kontrolu aplikacija, antivirusnu zaštitu, anti-bot zaštitu, inspekciju SSL prometa”.

Inače, zadnjega dana konferencije HT ERONET je najsretnijeg posjetitelja njihovog predavanja nagradio prigodnim darom koji je uručio direktor Sektora za prodaju Robert Crnjac.

Sudionici desete NetWork konferencije u tri su dana slušali predavanja u nekoliko tematskih cjelina: digitalna transformacija, razvoj aplikacijskih rješenja, infrastruktura i sigurnost, poslovna uporaba tehnoloških rješenja, edukacijska rješenja i studije slučaja.

Zahvaljujemo se HT ERONET-u na pozivu i radujemo se novim susretima i nastavku suradnje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *