fbpx

Održana skupština Hrvatskog poslovnog kluba u Bosni i Hercegovini

Prva redovna godišnja Skupština Hrvatskog poslovnog kluba u BiH na kojoj je sudjelovalo 30 članova, održana je dana 30.03.2023. godine u Mostaru. 

Podsjećamo, Hrvatski poslovni klub osnovan je u svibnju 2022. godine na inicijativu Hrvatske gospodarske komore i uz podršku Veleposlanstva RH u Sarajevu, s namjerom okupljanja poslovnih subjekata iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine oko zajedničkih ciljeva unaprjeđenja poslovanja i gospodarske suradnje. 

Skupštini su prezentirane provedene aktivnosti tijekom prve godine postojanja kluba, nakon kojih su usvojeni izvještajni dokumenti za 2022. Uz godišnje izvješće o radu, Skupština je usvojila i financijsko izvješće za 2022. godinu. 

U radnom dijelu sjednice, jednoglasno je izabrano novo čelništvo Kluba. Za predsjednika Hrvatskog poslovnog kluba izabran je gosp. Nikica Pažin, ministar savjetnik u Uredu Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu. Damir Đogić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja d.d. Mostar izabran je za potpredsjednika. Gospodin Slavko Sić, predsjednik Uprave i direktor HoldINA & Energopetrol Sarajevo, izabran je za novog člana Upravnog odbora u sastavu kojeg su i Igor Manjić, direktor Podravke d.o.o. Sarajevo i Slaven Pehar, direktor Školske naklade d.o.o. Mostar. 

Na Skupštini je prezentiran i usvojen dokument pod nazivom Poslovnik o radu skupštine. Po provedenoj proceduri propisanoj Statutom, donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Hrvatskog poslovnog kluba. 

Po završetku sjednice upriličen je ručak za sve prisutne članove Skupštine, što je ujedno bila odlična prigoda za ugodan razgovor, umrežavanje i razmjenu novih ideja. Koristimo prigodu uputiti čestitke predsjedniku, potpredsjedniku i novom članu Upravnog odbora i zaželjeti im puno uspjeha u daljnjem radu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *