fbpx

Webinar Employer Branding

Što je Employer branding? Zašto vam je potreban?

Ako vas zanima ova tema vjerojatno znate i samu svrhu i definiciju employer branda: isticanje i predstavljanje vaše tvrtke kao poželjno mjesto rada kako biste privukli (zbog zapošljavanja) i zadržali talentirane zaposlenike.

Tema našeg prvog webinara je Employer branding kao nova usluga u skladu s globalnim i regionalnim kretanjima.

Employer Branding je u osnovi, način na koji se kompanija promovira kao poslodavac. On dolazi od vanjske reputacije koju kompanija ima u poslovnom svijetu i načina na koji je gledaju zaposleni.

U suvremenom poslovnom svijetu, Employer branding i zapošljavanje su postali prepleteni, stvarajući strategije koje su inicijative sektora za ljudske resurse jednako koliko i marketinga. Brendiranje poslodavaca (Employer brending) i brendiranje zaposlenih (Employee advocacy) također se razlikuju. Brendiranje zaposlenih je zaista fokusirano na to kako se zaposleni ponašaju u skladu s vrijednostima kompanije i kako organizacija to promovira. Employer Branding i korporativno brendiranje razlikuju se po tome što se drugi fokusira na prijedlog vrijednosti za kupce, definirajući što vaša organizacija nudi na tržištu i što je čini posebnom za svoje kupce u odnosu na konkurenciju. 

Webinar će održati IRENA MILIČEVIĆ – VUKOJA – Magistrica ekonomije s više od 16 godina iskustva u retail industriji. Svoju karijeru započela je kao pripravnik u Konzum d.o.o. Sarajevo, u sklopu Agrokor grupe, a dalji tok rekli bi bio je by the book, od pozicije pripravnice do rukovoditeljice pa na kraju direktorice marketinga unutar iste kompanije.

Nakon diplome magistrice na IEDC-Bled poslovne škole za management odlučila je proširiti svoje horizonte u smjeru poslovne komunikacije i psihologije kako kroz NLP tako kroz različite edukacije – formalno i neformalno obrazovanje.

Nakon 15 godina korporativne karijere pravi poslovni iskorak i odlazi u samostalne poduzetničke vode. Postaje osnivačica i direktorica kreativne kompanije Prefix čiji cilj je ponuditi tržištu malo drugačije projekte i drugačiji pristup kreativnom i strateškom poslovanju kroz prizmu consultinga, PR i kreative ali i donoseći neke nove globalne trendove kao što su Employer branding te Employee advocacy te jedan novi projekt a to je WOMAN.COMM.

Irena nam je kazala da se često pitala: Što je potrebno da bi se izgradio brend koji traje? Više proizvoda? Više klijenata? Efektivnije metode? Nakon dugog rada u korporaciji moj odgovor je: Ne, to nisu jedine vrijednosti koje brend čini posebnim. Pravi potencijal za razvoj brenda nisu vaši proizvodi ili lanac opskrbe; već vaši zaposleni. Oni su ti koji ustupaju svoje vrijeme, resurse, tijela i umove vašem brendu, i na kraju dana oni će pomoći da ga kreirate ili će odustati. Trenutno uz sve inovacije na tržištu konkurencija je jaka, ali i teško je naći prave zaposlene – i držati ih ujedinjene pod jednim ciljem. E tu nastupa priča o Employer Brandingu i Employee advocacy-u.

Prijavite se na ovaj besplatni webinar u organizaciji Hrvatskog poslovnog kluba, koji će se održati online, 05.04.2023. u 14h!

Prijava