fbpx

Nikica Pažin

Predsjednik

Nikica Pažin, magistar ekonomije iz Opatije, zaposlen u Uredu Hrvatske gospodarske komore u Veleposlanstvu RH u Sarajevu sa diplomatskim zvanjem ministar savjetnik od 2018 godine. Ujedno i Predsjednik Hrvatskog poslovnog kluba (HPK) u BiH.

Svoj životni i radni vijek proveo je u Hrvatskoj radeći za domaće i strane tvrtke na odgovornim i vodećim funkcijama poput; Vetropack d.d. kao direktor marketinga i prodaje za istočnu Europu, Jamnica d.d. kao Izvršni direktor, MGK pack d.d. kao predsjednik Uprave, Narodne novine d.d. kao član Uprave, EUROBETON d.d. kao predsjednik Uprave.

Dugogodišnje radno iskustvo u realnom sektoru, u vođenju tvrtki je ključna osnova i ujedno velika prednost za uspješno obavljanje poslovnog zadatka i misije na kojoj sada radi u Uredu Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH, gdje daje svoj veliki doprinos razvoju i napretku robne razmjene između Republike Hrvatske i BiH, ali i unaprjeđenju međusobnih poslovnih odnosa općenito.

Također obnaša i funkciju Predsjednika Hrvatskog poslovnog kluba (HPK) u BiH. Kluba koji okuplja veliki broj Hrvatskih tvrtki koje posluju u BiH, ali i svih tvrtki u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj koje žele biti članovi HPK. Primarna uloga HPK je unaprijediti i podržati interese svojih članova kroz povezivanje i stvaranje sinergije među članicama.

Sebe gosp. Nikica Pažin opisuje ovako: „Uvjerenja sam da su ljudi najveće bogatstvo, i mogu reći da je to moj životni moto. Baš zato sam kroz upravljanje i vođenje postizao zapažene rezultate, vjerujući u ljude i dajući im potporu. Vjera u čovjeka, ne opterećenost nacionalnim, vjerskim i drugim barijerama su mi vodilja kroz posao ali i kroz osobni život. Također u životu i poslu se nastojim voditi riječima jedne mudre izreke Alberta Einsteina – „Nemojte pokušavati biti čovjek od uspjeha, nego čovjek od vrijednosti.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *