fbpx

Hrvatski Poslovni Klub

Slavko Sić

Član Upravnog odbora

Slavko Sić je od listopada 2020. godine Predsjednik Uprave i CEO Holdina d.o.o. i Energopetrol d.d. Sarajevo, najvećeg uvoznika i distributera naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, članice INA Grupe i MOL Grupe.

Prije ove pozicije obavljao je značajne uloge s naglaskom na uvođenje inovativnih strategija i transformacijske procese, uključujući izvršnog direktora Maloprodaje i člana Uprave u istoj tvrtki, te pozicije u marketingu i prodaji prehrambenih i maloprodajnih kompanija u Hrvatskoj.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Osijeku karijeru je započeo u Podravci, prvo u marketingu te kasnije u prodaji, gdje je napredovao do pozicije direktora prodaje za Podravka prehranu. Nakon toga preuzima upravljanje trgovačkim marketingom u Krašu, a u iskustva u maloprodaji stječe kao direktor marketinga i razvoja u maloprodajnom lancu kioska iNovine, prvo u okviru Adris grupe, a od 2015. kao dio British American Tobacco grupe.

Član je poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, čiji je cilj uspostavljanje i održavanje čvrstih veza između akademske i poslovne zajednice, te član Upravnog odbora Hrvatskog poslovnog kluba (HPK) u BiH koji podržava razmjenu informacija, iskustava i ideja između svojih članica.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *