fbpx

Hrvatski Poslovni Klub

IMO Junior d.o.o. Orašje

IMO JUNIOR d.o.o. osnovan je 1999. godine, a glavna djelatnost su usluge povrata inozemnog PDV-a za pravne osobe (kompanije). Imo Junior je dio grupacije Cash Back za Region, a koju čine još: uredi u Beogradu, Zagrebu i Skoplju.

Vršimo povrat PDV-a stranim pravnim osobama koji su imali troškove od dobavljača iz Bosne i Hercegovine sa obračunatim PDV-om. Konkretno, Imo Junior vrši povrat obračunatog i naplaćenog PDV-a u Bosni i Hercegovini kompanijama iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije kao i svih država EU i Švicarske, Norveške i Velike Britanije.

Također, bosanskohercegovačkim, rezidentnim kompanijama nudimo uslugu povrata inozemnog PDV-a iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore kao i većine zemalja Europske Unije.

Koristeći našu uslugu kompanije mogu uštediti čak 1/4 inozemnih troškova pošto se stope PDV-a u zemljama Regije i u državama EU kreću između 18 i 25%.

Najčešći troškovi za koje se vrši povrat su:

  • hotelski smještaj,
  • gorivo i putarina za kamione,
  • servisne usluge (popravke),
  • seminari, kongresi, obuke/edukacije,
  • obrada i dorada proizvoda,
  • reklame i prezentacije,
  • troškovi najma (automobila, poslovnog ili stambenog prostora) itd.

Europska pravna osnova za povrat inozemnog PDV-a je član 171 Direktive 2006/112/EZ i čl. 2 Direktive 86/560 EZ (tzv. Direktiva 13 EU), odnosno nacionalna zakonodavstva. Usluga povrata inozemnog PDV-a koju pruža Imo Junior je legalna, legitimna i transparentna.

Na bazi našeg dugogodišnjeg iskustva u radu kao dio švicarske grupacije United Cash Back, naša usluga koju pružamo svim kompanijama iz Regije je na razini europskog standarda. Svoje usluge nudimo svim firmama u Bosni i Hercegovini koje imaju inozemne troškove sa ino PDV-om a prije svega su to firme koje posluju sa Hrvatskom, Slovenijom, Srbijom i Sjevernom Makedonijom.

Više detalja možete saznati na službenoj web stranici https://povratpdv.ba/

O direktoru

Direktor i osnivač firme je Mirko Vincetić, diplomirani ekonomista, sa dugogodišnjim iskustvom.

Zastupnik njemačke kompanije ZARGES od 1988. godine, i dalje. Zastupnik Zagrebačkog velesajma na tržištu Srbije i Crne Gore u periodu od 2001. do 2012. godine. Zastupnik švicarske kompanije United Cash Back u periodu od 2007. do 2019. godine.

Autor Inicijative za izmjenu Pravilnika o PDV-u BiH (čl. 94 i 95). Nakon desetogodišnjeg lobiranja, Pravilnik je izmijenjen 2020. godine, te je na taj način omogućeno da strane pravne osobe mogu izvršiti povrat PDV-a obračunatog i naplaćenog u BiH od UIO BiH (Uprava za indirektno/neizravno oporezivanje).

Autor Inicijative za uspostavu uzajamnosti o vraćanju PDV-a između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Slovenije, Mađarske itd. koja još uvijek čeka na sprovođenje od strane nadležnih institucija Bosne i Hercegovine.

Autor Inicijative za uspostavu uzajamnosti o vraćanju PDV-a između Hrvatske i Turske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore (do kraja ove godine se očekuje uspostava uzajamnosti sa Turskom i Sjevernom Makedonijom).

Autor Inicijative za ukidanje uvjeta uzajamnosti u Zakonu o PDV-u (čl. 67) Republike Hrvatske. Autor više Inicijativa za uspostavu uzajamnosti o vraćanju PDV-a između: Srbije i Hrvatske (uzajamnost uspostavljena od 2013. g.), Srbije i Švicarske (uzajamnost uspostavljena od 2015. g.), Srbije i Slovenije (uzajamnost uspostavljena od 2013.), Srbije i Mađarske (uzajamnost uspostavljena od 2019. g.).

  • Naj menadžer grupe United Cash Back, 2011. Helsinki
  • Naj menadžer BiH, Banja Luka, 2010. g.

Jedan od pet osnivača Hrvatskog poslovnog kluba u Srbiji koji je 2021 godine proslavio 15 godina postojanja i djelovanja u Srbiji. Certificirani računovođa u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Licencirani poreski savjetnik, te jedan od osnivača i član UO Udruženja poreskih savjetnika Srbije.

Upoznajte i ostale članove

TURISTIČKI KOMPLEKS ČARDACI

U srcu Bosne Turističko naselje Čardaci je hotelsko-turistički kompleks kategoriziran sa 4*. Nalazi se u srcu Bosne, u Vitezu, u...

Dolly Link

Dolly Link je specijalizirana agencija za grafički dizajn, izradu web stranica i službeni smo partneri za Republiku Hrvatsku za Hypervsn hologramske uređaje. Hologrami...

Ericsson Nikola Tesla

Pretvaramo kreativne ideje u globalnu stvarnost Ericsson Nikola Tesla Grupa omogućava stvaranje naprednog, održivog i povezanog svijeta nudeći inovativna informacijsko-komunikacijska...

Interšped Logoistics d.o.o.

S tradicijom dugom 75 godina, Interšped Logistics vodeći je domaći brend u oblasti sistemske logistike. Sa svojih 40 stručnih i...