fbpx

IMO Junior d.o.o. Orašje

IMO JUNIOR d.o.o. osnovan je 1999. godine, a glavna djelatnost su usluge povrata inozemnog PDV-a za pravne osobe (kompanije). Imo Junior je dio grupacije Cash Back za Region, a koju čine još: uredi u Beogradu, Zagrebu i Skoplju.

Vršimo povrat PDV-a stranim pravnim osobama koji su imali troškove od dobavljača iz Bosne i Hercegovine sa obračunatim PDV-om. Konkretno, Imo Junior vrši povrat obračunatog i naplaćenog PDV-a u Bosni i Hercegovini kompanijama iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije kao i svih država EU i Švicarske, Norveške i Velike Britanije.

Također, bosanskohercegovačkim, rezidentnim kompanijama nudimo uslugu povrata inozemnog PDV-a iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore kao i većine zemalja Europske Unije.

Koristeći našu uslugu kompanije mogu uštediti čak 1/4 inozemnih troškova pošto se stope PDV-a u zemljama Regije i u državama EU kreću između 18 i 25%.

Najčešći troškovi za koje se vrši povrat su:

  • hotelski smještaj,
  • gorivo i putarina za kamione,
  • servisne usluge (popravke),
  • seminari, kongresi, obuke/edukacije,
  • obrada i dorada proizvoda,
  • reklame i prezentacije,
  • troškovi najma (automobila, poslovnog ili stambenog prostora) itd.

Europska pravna osnova za povrat inozemnog PDV-a je član 171 Direktive 2006/112/EZ i čl. 2 Direktive 86/560 EZ (tzv. Direktiva 13 EU), odnosno nacionalna zakonodavstva. Usluga povrata inozemnog PDV-a koju pruža Imo Junior je legalna, legitimna i transparentna.

Na bazi našeg dugogodišnjeg iskustva u radu kao dio švicarske grupacije United Cash Back, naša usluga koju pružamo svim kompanijama iz Regije je na razini europskog standarda. Svoje usluge nudimo svim firmama u Bosni i Hercegovini koje imaju inozemne troškove sa ino PDV-om a prije svega su to firme koje posluju sa Hrvatskom, Slovenijom, Srbijom i Sjevernom Makedonijom.

Više detalja možete saznati na službenoj web stranici https://povratpdv.ba/

O direktoru

Direktor i osnivač firme je Mirko Vincetić, diplomirani ekonomista, sa dugogodišnjim iskustvom.

Zastupnik njemačke kompanije ZARGES od 1988. godine, i dalje. Zastupnik Zagrebačkog velesajma na tržištu Srbije i Crne Gore u periodu od 2001. do 2012. godine. Zastupnik švicarske kompanije United Cash Back u periodu od 2007. do 2019. godine.

Autor Inicijative za izmjenu Pravilnika o PDV-u BiH (čl. 94 i 95). Nakon desetogodišnjeg lobiranja, Pravilnik je izmijenjen 2020. godine, te je na taj način omogućeno da strane pravne osobe mogu izvršiti povrat PDV-a obračunatog i naplaćenog u BiH od UIO BiH (Uprava za indirektno/neizravno oporezivanje).

Autor Inicijative za uspostavu uzajamnosti o vraćanju PDV-a između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Slovenije, Mađarske itd. koja još uvijek čeka na sprovođenje od strane nadležnih institucija Bosne i Hercegovine.

Autor Inicijative za uspostavu uzajamnosti o vraćanju PDV-a između Hrvatske i Turske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore (do kraja ove godine se očekuje uspostava uzajamnosti sa Turskom i Sjevernom Makedonijom).

Autor Inicijative za ukidanje uvjeta uzajamnosti u Zakonu o PDV-u (čl. 67) Republike Hrvatske. Autor više Inicijativa za uspostavu uzajamnosti o vraćanju PDV-a između: Srbije i Hrvatske (uzajamnost uspostavljena od 2013. g.), Srbije i Švicarske (uzajamnost uspostavljena od 2015. g.), Srbije i Slovenije (uzajamnost uspostavljena od 2013.), Srbije i Mađarske (uzajamnost uspostavljena od 2019. g.).

  • Naj menadžer grupe United Cash Back, 2011. Helsinki
  • Naj menadžer BiH, Banja Luka, 2010. g.

Jedan od pet osnivača Hrvatskog poslovnog kluba u Srbiji koji je 2021 godine proslavio 15 godina postojanja i djelovanja u Srbiji. Certificirani računovođa u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Licencirani poreski savjetnik, te jedan od osnivača i član UO Udruženja poreskih savjetnika Srbije.

Upoznajte i ostale članove

Aircash

Aircash je digitalni novčanik i mobilna aplikacija za sve vrste plaćanja koja na jednom mjestu nudi paket usluga usmjerenih na...

Manager.ba

Službeni medijski partner Hrvatskog poslovnog kluba Poslovni portal Manager.ba je službeni medijski partner Hrvatskog poslovnog kluba u BiH. Kao dnevni...

Prefix d.o.o

Prefix d.o.o je kreativna agencija osnovana sa ciljem pružanja novog oblika rada na razvoju i implementaciji strateških, digital i marketinških...

TURISTIČKI KOMPLEKS ČARDACI

U srcu Bosne Turističko naselje Čardaci je hotelsko-turistički kompleks kategoriziran sa 4*. Nalazi se u srcu Bosne, u Vitezu, u...