fbpx

Hrvatski Poslovni Klub

Konzum

U više od 170 prodavnica kupuje više od 100.000 kupaca svaki dan!

Poslovanje na tržištu Bosne i Hercegovine započinje otvaranjem prvog Velpro centra u Sarajevu 2004. godine, a godinu dana kasnije Konzum započinje poslovanje u segmentu maloprodaje kontinuiranim razvojem i širenjem mreže svojih prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine.

Danas je Konzum jedan od vodećih maloprodajnih lanaca sa više od 170 prodavnica rasprostranjenih na najatraktivnijim lokacijama širom Bosne i Hercegovine. Konzumove prodajne objekte karakterizira blizina i dostupnost te vrhunski nivo usluge što ih svrstava u kategoriju prodajnih objekata za kupovinu svakodnevno potrebnih proizvoda.

Konzum u svojim prodavnicama dnevno usluži više od 100.000 kupaca pružajući im vrhunsku uslugu i zadovoljstvo kupovine s pažljivo izabranim asortimanom kvalitetnih proizvoda renomiranih proizvođača. Najatrakativnije iz Konzuma je svakako svježi program voća i povrća, mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda, te bogata ponuda drugih prehrambenih proizvoda kao i proizvoda za njegu, higijenu i uređenje doma.

U skladu sa misijom poslovanja, zadovoljstvo kupaca i njihove potrebe kao i ugodnost kupovine primarni su cilj, a ponuda dnevno svježih proizvoda glavni je fokus poslovanja kompanije.

Za više detalja o kompaniji se možete upoznati putem službene web stranice https://www.konzum.co.ba/

Nemate vremena i teško Vam je nositi velike vrećice, a trebate u kupovinu? Konzum ima svoju Internet prodavnicu – https://www.konzumshop.ba

U ponudi KONZUM online prodavnice nalazi se više od 7.000 artikala, a uključuje široku ponudu hrane i pića kao i bogat asortiman svježih proizvoda: voća i povrća, mesa, pekarski i mliječni asortiman, kao i sve potrebne artikle iz kategorije kućnih potrepština, ljepote, njege i dječjeg svijeta. Korisnici usluga KONZUM online prodavnice sve više biraju pr oizvode iz svježeg asortimana što predstavlja priznanje kvaliteta proizvoda i osoblja koje uvijek odabere najbolju i najkvalitetniju robu za svoje kupce.

  • Uštedite vrijeme i novac – provedite vrijeme s obitelji, a dostavu narudžbe prepustite nama
  • Vi odabirete vrijeme dostave – dostava je moguća svaki radni dan te subotom i nedjeljom od 9 do 21 sat
  • Plaćati možete putem interneta ili prilikom isporuke narudžbe
  • Iznenadite svoje najdraže – narudžbu možete napraviti i za različite adrese dostave

Nihad Imširović – predsjednik Uprave Konzuma i Mercatora

Nihad Imširović je rođen 1968. godine u Olovu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Karijeru započinje u Ministarstvu odbrane, a potom vođen željom za daljnjim profesionalnim razvojem svoju karijeru usmjerava u realni sektor.

Svoj profesionalni uspon započinje 2001. godine radom u tadašnjem tržišnom lideru Mesnoj industriji Lijanovići.  Uspješnu karijeru nastavlja na rukovodećim pozicijama u BiH kompanijama Sarajevska pivara i Velpro gdje svojim radom, znanjem i sposobnostima daje nemjerljiv doprinos unapređenju postojećeg poslovanja. Na poziciju direktora kompanije Zvijezda imenovan je 2012. godine, a 2016. godine postaje direktor kompanije Klas.

U vrlo teškom periodu u kojem se našla kompanija Konzum BiH, 2018. godine ispred Fortenova grupe imenovan je direktorom društva, gdje zajedno sa svojim timom vođen ciljem restrukturiranja i daljnje stabilizacije poslovanja, odlučno pokreće i realizira proces optimizacije poslovanja postavljajući nove fokuse i ciljeve koji su Konzum već završetkom 2019. godine doveli do pozitivnih poslovnih rezultata.

Od rujna 2021. godine pod njegovim vodstvom uz kompaniju Konzum počinje poslovati i kompanija Mercator BH te je imenovan predsjednikom Uprave obje kompanije predvodeći dva snažna kolektiva sa više od 3.200 zaposlenika i 250 prodajnih objekata širom BiH. Dugogodišnjim radom te profesionalnim iskustvom daje značajan doprinos poboljšanju kompletne slike BiH gospodarstva i kao dugogodišnji član Udruženja poslodavaca BiH.

Nedeljka Bilić – izvršni direktor Konzuma i Mercatora

Nedeljka Bilić je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a potom je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru magistrirala u oblasti financija i računovodstva. Svoju bogatu profesionalnu karijeru gradila je u respektabilnim kompanijama i revizorskim kućama, a ujedno je bila angažirana kao član Odbora za javni nadzor u FBiH, aktivan stalni sudski vještak ekonomske struke, te član nadzornih odbora u  trgovačkim društvima i  bankama.

Od 1993. godine radila je u Croatia osiguranju na poziciji Voditelja financijsko-računovodstvenog sektora, a potom direktora Sektora računovodstva i financija. Svoju karijeru 2011. godine nastavlja u Revizorskoj kući Finaco-R Mostar na poziciji Revizora za financijska izvješća srednjih i velikih društava, a potom od 2013. godine prelazi u revizorsku kuću BDO Mostar gdje je njen angažman također usmjeren na oblast revizije za srednja i velika društva.

Od 2018. godine u vrijeme vrlo izazovnog perioda za kompaniju Konzum, kada započinje proces njenog restrukturiranja, dolazi na poziciju člana Uprave kompanije i direktora Sektora financija, računovodstva i kontrolinga, koju uspješno obavlja i danas. Uporedo, od 2021. godine do danas, odlukom Fortenova grupe da kompanije Konzum i Mercator predvodi ista Uprava, postaje članom Uprave Mercatora i izvršni direktor za financije ove kompanije, a od sredine 2022. godine obnaša i funkciju izvršnog direktora za financije Super Kartice.

Kroz svoje dugogodišnje profesionalno iskustvo angažirana je kao stalni sudski vještak ekonomske struke, te Ovlašteni revizor SRRF BiH, Certificirani procjenitelj SRRF BiH i Certificirani računovođa SRRF BiH.

Upoznajte i ostale članove

Nobel

Kompanija Nobel je osnovana 1999. godine i posljednjih 20 godina je u konstantnom porastu u svim segmentima. Nekoliko puta je...

Dolly Link

Dolly Link je specijalizirana agencija za grafički dizajn, izradu web stranica i službeni smo partneri za Republiku Hrvatsku za Hypervsn hologramske uređaje. Hologrami...

Sarajevski Kiseljak

Sarajevski kiseljak jedan je od vodećih proizvođača prirodne mineralne vode i bezalkoholnih osvježavajućih pića u BiH s dva proizvodna pogona -...

City Group

City grupacija broji 5 članica Ljetnikovac RadoboljaRestoran Del RioCity hotelCaffer bar IceApartmani City beachSve je krenulo s Ljetnikovcem Radobolja koji...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *