fbpx

Franck u Bosni i Hercegovini

Proizvodi Francka su dugo godina zastupljeni na tržištu BiH i čine sastavni dio domaćinstva BiH potrošača. Potrošač je već davno prepoznao Franck kvalitetu proizvoda pa je tako najvažniji zadatak kompanije da ukazano povjerenje potrošača svakodnevno opravdava. Zbog iznimne potražnje na tržištu Bosne i Hercegovine, jednog od vodećih Franckovih brendova Jubilarne mljevene kafe, stvorila se potreba za investicionim ulaganjem u Bosni i Hercegovini.

Tako početkom 2008 godine Franck otvara proizvodni pogon za preradu i proizvodnju kafe u Grudama, dok je sjedište kompanije u Sarajevu. Navedena investicija spada u greenfield projekte i do sada je uloženo preko šest milijuna KM u proizvodne kapacitete.  Proizvodni pogon opremljen je prema najvišim standardima struke gdje se svakodnevno vrši kontrola kvalitete svakog pojedinačnog pakovanja.

Svi Franckovi proizvodi nastaju iz vrhunskih sirovina, što predstavlja osnovu kvaliteta u kojoj generacije potrošača uživaju već punih 130 godina. Iza svega toga stoji strateški fokus na inovacijama i dobro obučen tim stručnjaka iz istraživanja  i razvoja, kao i proizvodnje koji kontinuirano uvode globalne trendove na tržište kroz razvoj i inovacije.

S obzirom da je kompanija fokusirana na vrhunsku kvalitetu sirovina,  to podrazumijeva i brigu za održivost uzgoja kave i pružanje podrške malim uzgajivačima što je u skladu s načelima održivog poslovanja. Franck tako već niz godina financijski i savjetodavno podržava provedbu globalnih razvojnih projekata koji imaju za cilj održivi uzgoj kave u sklopu društva International Coffee Partners (ICP) i inicijative coffee&climate.

Za izvrsnost svojih proizvoda kompanija je nagrađena mnogobrojnim nagradama i certifikatima kvaliteta. Posebno se izdvaja certifikati kvalitete ISO 22000 i HACCP te Halal i Košer certifikati. Franckovi proizvodi uključuju kavu, poput Jubilarne, Franck Crema kave ili Stretto i Superiore espressa, kategoriju čaja, Franck Cappuccina kao i proizvode od žitarica i cikorije te sastojaka za kolače, priloga jelima i začina.

U želji da se dodatno približi potrošačima, Franck je 2022. otvorio jedinstveno mjesto za sve ljubitelje kave i čaja – ekskluzivni Franck Experience Store u centru Sarajeva, u Strossmayerovoj ulici br 1. Ovaj prostor svojom bogatom ponudom posjetiteljima pruža jedinstven doživljaj kave, čaja i drugih toplih i hladnih napitaka, kao i personalizirani pristup.

Ponuda seže od single-origin i cijenjenih specialty kava, velikog izbora finih čajeva pa sve do tople čokolade, jedinstvenih aroma kave pripremljenih na različite načine, kao i osvježavajućih bezalkoholnih koktela s finim čajem ili kavom s potpisom profesionalnih barista.

Franck Experience Store karakterizira opuštena atmosfera i prekrasno uređeni prostor i terasa za opuštanje uz finu kavu ili osvježavajuće bezalkoholne koktele. Prostor obuhvaća i Barista akademiju, kao i trgovinu u kojoj se mogu kupiti raznovrsni proizvodi, poput Jubilarne kave koja se proizvodi u Bosni i Hercegovini.

Frank Experience Store posjeduje i jedan novitet koji ga čini jedinstvenim u Bosni i Hercegovini. Naime, četiri Azomico silosa poseban su dodatak Franckovom prostoru, a osiguravaju da kava u zrnu ostane svježa te se melje na licu mjesta ovisno o preferiranom načinu pripreme. Sami silosi punjeni su dušikom koji sprječava proces kvarenja i čuva bogate okuse zrna kave. Tu je i pržionik manjeg volumena Pentroncini Briciola u kojem se kava prži na licu mjesta tako da prostor odiše finim mirisom svježe pržene kave.

Sarajevska Strossmayerova ulica s Franck Experience Storeom postala je nezaobilazna lokacija za sve istinske ljubitelje i poznavatelje kave.

Franck je nedavno predstavio i svoj službeni webshop – https://shop.franck.ba – osmišljen prema potrebama i navikama modernih potrošača kako bi pružio najbolje korisničko iskustvo svim potrošačima kojima su Franck proizvodi sada dostupniji no ikada prije.

Uprkos mnogim izazovima, odlučni smo da nastavimo ulagati u svoje poslovanje i budućnost u BiH. Uvjeren sam da na ovaj način potvrđujemo našu posvećenost ovom tržištu, našim poslovnim partnerima i potrošačima, koji su s nama svih ovih godina. Naša jasna vizija poslovnog razvoja takođe znači i doprinos poboljšanju ukupne socijalno-ekonomske situacije, što je od posebne važnosti u ovim vremenima. Uz to, Franck uvijek nastoji ubrzati inovacije,  kako u svom poslovanju, tako i u industriji u kojoj posluje, jer vjerujemo da su inovacije temelj održivog rasta kompanije

Edin Škaljić, direktor Francka u BiH.

Upoznajte i ostale članove

The Recruiter Group

Vaš partner u zapošljavanju Recruiter d.o.o. je ugledna tvrtka specijalizirana za posredovanje pri zapošljavanju i pružanje usluga ustupanja radnika korisnicima...

Auto Flota d.o.o.

AUTOFLOTA d.o.o. Čitluk klijentima i korisnicima usluga nudi cjelovita rješenja upravljanja voznim parkom putem usluga Flotnog menadžmenta i Poslovnog najma...

Hrvatska gospodarska komora – HGK

170 godina smo krovna kuća hrvatskog gospodarstva, a kroz bogatu povijest i konstantan rad izgradili smo neprikosnovenu bazu znanja, podataka...

Školska naklada

Školska naklada d.o.o. Mostar osnovana je kao izraz prosvjetne, kulturne, nacionalne i općedruštvene potrebe za stručnom i mjerodavnom nakladničkom kućom...