fbpx

Hrvatski Poslovni Klub

Meggle BiH

“MEGGLE BH” jedna je od najuspješnijih kompanija u proizvodnji mliječnih proizvoda na bosanskohercegovačkom tržištu. Uvodeći inovativne pristupe u radu, te poštivanjem visokih standarda proizvodnje doprinijeli su da plava djetelina na bijelo-plavim pakiranjima različitih mliječnih proizvoda postane drugo ime za kvalitetu. 

Ova kompanija otkupljuje isključivo domaće kravlje mlijeko od više od 1.400 svojih farmera koji se nalaze u svim krajevima Bosne i Hercegovine. Domaće mlijeko prerađuje u svojim pogonima poštujući stroge procedure prehrambene industrije. 

Visokom kvalitetom svojih proizvoda ova kompanija ispunjava stroge zahtjeve kupaca iz Bosne i Hercegovine, Evropske unije, ali i zemalja u regionu. “MEGGLE BH” u svom proizvodnom asortimanu nudi više od 150 proizvoda među kojima posebno mjesto u mnogim domaćinstvima zauzima domaće mlijeko, jogurt, kefir, pavlaka, vrhnje za kuhanje, kajmak, vajkrem itd. 

Iza liderske pozicije koju ova kompanija ima stoji posvećen rad i jasna vizija razvoja, kontinuirano ulaganje u nove tehnologije, ali i osposobljavanje kadrova.

Jadranka Penava je Predsjednica Uprave MEGGLE BH

Zaposlena u kompaniji MEGGLE još od 1998. godine. U dugogodišnjoj karijeri obnašala je funkcije sales i marketing manager-a  te izvršne i generalne direktorice. Paralelno je bila zadužena za vođenje centralnog marketinga MEGGLE kompanija u Jugoistočnoj Europi.

Od 2020. je predsjednica Uprave MEGGLE BH.  Tijekom karijere primila je mnoštvo priznanja i nagrada na području menadžmenta i promicanja žena u poslovnom svijetu.  Završila je ekonomiju na Sveučilištu u Mostaru, IHK Akademiju u Nürnbergu, ali i mnogobrojne internacionalno certificirane seminare. Svoje bogato iskustvo rado je prenosila i na studente kao gost predavač na sveučilištima. Iako dugo vremena pokriva sve funkcije poduzeća marketing joj je i dalje najveća strast. Tečno govori njemački i engleski jezik.

Upoznajte i ostale članove

STEP d.d.

O NAMA“STEP” Izgradnja, montaža i proizvodnja elektro i mašinske opreme d.d. Sarajevo je kompanija sa sjedištem u Sarajevu s više...

Farmavita d.o.o.

FARMAVITA d.o.o. osnovana je 1991. kao jedna od prvih privatnih veledrogerija u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Sarajevu. Nakon...

Prefix d.o.o

Prefix d.o.o je kreativna agencija osnovana sa ciljem pružanja novog oblika rada na razvoju i implementaciji strateških, digital i marketinških...

Orbico BiH

Orbico BiH je član Orbico Grupe, najveće distributerske kompanije u Europi koja posluje na 20 tržišta i zapošljava preko 7000...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *